To νέο της «στρατηγείο», το κτίριο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, παρουσίασε η Eurobank στους δημοσιογράφους.

Το κτίριο στη συμβολή των οδών Ομήρου 2 και Σταδίου 12, απέναντι από την Παλαιά Βουλή, αποτελεί μέρος της επιχειρηματικής ιστορίας του κέντρου. Eκεί στεγάζονταν κάποτε τα κεντρικά γραφεία της Φοίνιξ Ασφαλιστική – εταιρεία που ιδρύθηκε το 1928. Το εξαιρετικής προβολής κτίριο, σχεδιασμένο αρχικά από το γραφείο του Ιωάννη Βικέλα, βρίσκεται σε προνομιακό σημείο του ιστορικού κέντρου με ανεμπόδιστη θέα στο Μέγαρο της Παλαιάς Βρυλής και την Ακρόπολη και άμεση πρόσβαση στις κεντρικές οδούς και το Μετρό.

Το κτίριο στη συμβολή των οδών Ομήρου 2 και Σταδίου 12, απέναντι από την Παλαιά Βουλή, αποτελεί μέρος της επιχειρηματικής ιστορίας του κέντρου. Eκεί στεγάζονταν κάποτε τα κεντρικά γραφεία της Φοίνιξ Ασφαλιστική – εταιρεία που ιδρύθηκε το 1928. Το εξαιρετικής προβολής κτίριο, σχεδιασμένο αρχικά από το γραφείο του Ιωάννη Βικέλα, βρίσκεται σε προνομιακό σημείο του ιστορικού κέντρου με ανεμπόδιστη θέα στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής και την Ακρόπολη και άμεση πρόσβαση στις κεντρικές οδούς και το Μετρό.

Τον σχεδιασμό του κτιρίου ανέλαβε το κορυφαίο αρχιτεκτονικό γραφείο Alexandros N. Tombazis & Associates Architects. Η κατασκευή του έργου ανατέθηκε στην Contractor Ltd, ενώ η διαχείριση του έργου έγινε από την Grivalia Management.

Οπως αναφέρει η τράπεζα, το νέο Κτίριο Διοίκησης της Eurobank, αποτελεί έργο υψηλού συμβολισμού.

EUROBANK OMIROU, GRIVALIA, 14JAN2024

Προωθεί την επανατοποθέτηση και επαναδραστηριοποίηση των επιχειρήσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Προάγει ένα νέο μοντέλο ήπιας και βιώσιμης λειτουργίας επαγγελματικών ακινήτων και αναδεικνύει τις προοπτικές ανάπτυξης από την αξιοποίηση των κτιρίων του κέντρου.

Η ριζική ανακαίνιση του κτιριακού συγκροτήματος ενισχύει την αναβάθμιση που συντελείται στο ευρύτερο αστικό τοπίο της περιοχής καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη σειρά επενδυτικών πρωτοβουλιών που προέρχονται κυρίως από την τουριστική βιομηχανία.

Το πράσινο κτίριο στην καρδιά της πρωτεύουσας φιλοξενεί 100 θέσεις εργασίας υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας και φιλοδοξεί να αποτελέσει πρότυπο και για επόμενες αναπλάσεις μεγάλου αριθμού κτιρίων στην περιοχή τα οποία ανεγέρθηκαν στη μεταπολεμική Αθήνα.

Πράσινα δώματα και φυτεύσεις δημιουργήθηκαν περιμετρικά του κτιρίου σε κάθε όροφο και στην ταράτσα του κτιρίου Διοίκησης, όπου φιλοξενείται μικρός κήπος. Η επιλογή των φυτών έγινε με στόχο την ένταξη τους στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον και τη γενικότερη βιωσιμότητα.

Επιλέχθηκαν ενδημικά είδη και είδη της ευρύτερης μεσογειακής χλωρίδας, τα οποία προσαρμόζονται γρήγορα στις τοπικές κλιματικές συνθήκες και συνδυάζονται με το αστικό περιβάλλον και έχουν χαμηλές απαιτήσεις σε νερό.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν ζαρντινιέρες φύτευσης σε όλους τους ορόφους, με τα κατάλληλα μέτρα συγκράτησης υγρασίας και αποστράγγισης, που φιλοξενούν θάμνους, δένδρα και ανθοφόρα αυτοφυή είδη με μεγάλη προσαρμοστικότητα στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της αστικής περιοχής, συμβάλλοντας στη βελτίωση του μικροκλίματος. Τα φυτεμένα δώματα συμβάλλουν στην ανάκτηση της χλωρίδας και πανίδας στο αστικό οικοσύστημα, και δημιουργούν βιότοπο που ωφελεί την επικονίαση και επιδρούν στην μείωση του θερμικού φορτίου στην περιοχή.

Μια σημαντική καινοτομία του Κτιρίου Διοίκησης είναι το Signature Room.

Ένα ειδικά σχεδιασμένο meeting room που ενσωματώνει τις τελευταίες τεχνολογίες για πλήρως διαδραστική επικοινωνία, υποστηρίζοντας την βέλτιστη ανάπτυξη του υβριδικού μοντέλου εργασίας που έχει υιοθετήσει η Eurobank.

Το Signature Room έχει σχεδιαστεί από την Microsoft και αποτελεί μία αίθουσα συνεδριάσεων νέας γενιάς.

Το σύνολο του τεχνολογικού εξοπλισμού, σε συνεργασία με τη διαδραστική οθόνη πλαισιώνεται από ένα ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι 7 θέσεων σε σχήμα C. Η υλοποίηση του Signature Room έγινε από την εταιρεία Cyviz.

EUROBANK OMIROU, GRIVALIA

Σε δήλωσή του ο Σταύρος Ιωάννου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank αναφέρει:

H Eurobank επιδιώκει να είναι δημιουργικά παρούσα στη δημόσια ζωή και να συμμετέχει ενεργά σε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια, σε οτιδήποτε σηματοδοτεί το σύγχρονο και το πρωτοποριακό. Στο πλαίσιο αυτό, συμβάλλει αποφασιστικά στην αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και επενδύει στην ενίσχυση του ρόλου της περιοχής ως πόλο έλξης, εντός του οποίου εκσυγχρονίζονται και αξιοποιούνται εμβληματικά κτίρια ώστε να δημιουργηθούν νέοι, πράσινοι, επαγγελματικοί χώροι που στεγάζουν επιχειρηματική δραστηριότητα για κομβικούς κλάδους της οικονομίας.

Η απόφασή μας να αναδείξουμε το υπερσύγχρονο, ριζικά ανακαινισμένο κτίριο στη συμβολή των οδών Ομήρου & Σταδίου, ως Κτίριο της Ανώτατης Διοίκησης, υπογραμμίζει αυτή μας τη στόχευση. Υπηρετεί παράλληλα τη θέλησή μας για αξιοποίηση ιδιόκτητων ακινήτων του χαρτοφυλακίου μας, με στόχο τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους και τους εργαζόμενους.

Τα νέα μας γραφεία, με σύγχρονη, υψηλής αισθητικής, λιτή γραμμή, ακριβώς απέναντι από το ιστορικό Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, που κοσμεί την περιοχή, αναβαθμίζουν ευρύτερα την ιστορική πλατεία Κολοκοτρώνη, που συνδέθηκε με την κοινοβουλευτική ιστορία του τόπου για έναν περίπου αιώνα. Στηρίζουμε έμπρακτα την αναγέννηση του κέντρου της πόλης και την μετεξέλιξή του σε ένα καλαίσθητο, σύγχρονο κόμβο επιχειρηματικής ανάπτυξης, με απόλυτο σεβασμό στην ιστορικότητα.

 

Βιώσιμη ανάπτυξη

Η Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης προβλέπει επίσης την ενσωμάτωση στη λειτουργία της Eurobank πρακτικών κυκλικής οικονομίας (όπως ο διαχωρισμός αποβλήτων στην πηγή και εφαρμογή ολιστικής ανακύκλωσης) και εξοικονόμησης πολύτιμων φυσικών πόρων (όπως η βέλτιστη χρήση και εξοικονόμηση νερού). Αυτές οι ενέργειες επιδρούν στη βελτίωση του περιβαλλοντικού αντικτύπου της λειτουργίας της Eurobank και συνδέονται άρρηκτα με το όραμα του οργανισμού για ένα βιώσιμο μέλλον.

Ο σχεδιασμός, κατασκευή και λειτουργία του Κτιρίου Διοίκησης συνάδουν με την Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης. Η πιστοποίηση LEED for Core & Shell σε επίπεδο Gold τεκμηριώνει με εγκυρότητα τα χαρακτηριστικά βιωσιμότητας του κτιρίου. Το πρότυπο βαθμονόμησης LEED (Leadership in Energy & Environmental Design) είναι ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο

σύμβολο αριστείας στο δομημένο περιβάλλον κτιρίων που έχει δημιουργηθεί από το Συμβούλιο Πράσινων Κτιρίων των Η.Π.Α. (U.S. Green Building Council). Ο σχεδιασμός και η ριζική ανακαίνιση του κτιρίου βασίστηκαν στις αρχές της αειφόρου δόμησης που αποσκοπούν στη βέλτιστη ενεργειακή και περιβαλλοντική συμπεριφορά του κτιρίου, τον εξορθολογισμό των απαιτούμενων φυσικών πόρων και αποβλέπει στην αξιόπιστη ποσοτικοποίηση της σχετικής απόδοσης του έργου.

Διαβάστε ακόμη: