Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ προχώρησε σήμερα σε νέα του παρέμβαση αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Μητροπολίτης Πειραιώς κάλεσε όσους βουλευτές ψηφίσουν το νομοσχέδιο «να μην ξαναέρθουν στην Εκκλησία».

«Ο ομοφυλόφιλος θέτει τον εαυτό του εκτός Εκκλησίας από μόνος του», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν μπορείς να είσαι μέλος της Εκκλησίας και να είσαι ομοφυλόφιλος».

Στη συνέχεια, τόνισε πως «δεν θα βαφτίζουμε τα παιδιά από τα ομόφυλα ζευγάρια για τρεις λόγους. Πρώτον λείπει η πίστη. Άρα ο νηπιοβαπτισμός δεν λειτουργεί. Η Εκκλησία έχει ένα δόγμα, ένα ήθος, αλίμονο αν κάνεις ό,τι θέλεις».

Ως δεύτερο λόγο, ο Μητροπολίτης Πειραιώς ανάφερε ότι «ο ιερέας ή ο Επίσκοπος πρέπει να συμπράξει στην πράξη αυτή, γίνονται χαρτιά, έγγραφα, στα οποία υπογράφουμε. Θα υποχρεωθώ εγώ με αυτόν τον πλάγιο τρόπο να αναγνωρίσω τον γάμο των ομοφυλοφίλων;».

Ο τρίτος λόγος σύμφωνα με τον κ. Σεραφείμ είναι πως αν η Εκκλησία βαπτίσει αυτά τα παιδιά «θα απενοχοποιήσει στα παιδιά αυτήν την αντίληψη πως αυτό που κάνουν οι κηδεμόνες τους είναι κάτι ευφάμαρτο και κακό. Θα γίνουν κι αυτά ομοφυλόφιλα.».

Παράλληλα, ο Μητροπολίτης Πειραιώς είπε πως «δεν μπορείς να είσαι μέλος της Εκκλησίας και να είσαι ομοφυλόφιλος».

Διαβάστε ακόμη: