Η δημοσιοποίηση από τον πρόεδρο Μπάιντεν του ονόματος του ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Τζώρτζ Τσούνη ως νέου πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, έρχεται να επιβεβαιώσει μια ακόμη δημοσιογραφική αποκάλυψη του Radar.gr και της εφημερίδας Axianews!

Μετά τις πρόσφατες επιβεβαιώσεις των αποκαλύψεων για:

Πρώτον, την ιδιωτικοποίηση του 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ και ότι το τίμημα θα ξεπερνούσε τα 2 δις, όταν όλοι οι δήθεν έγκυροι και ειδικοί μιλούσαν για 800 εκατ. έως 1,2 δις. ευρώ!

720 εκατ. για ΔΕΠΑ, προσδοκίες για 2 δις. σε ΔΕΔΔΗΕ!

Δεύτερον, την εμπλοκή από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ της εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής από το private equity fund CVC!

Φήμες για εμπλοκή στην εξαγορά της Εθν. Ασφαλιστικής

Τρίτον, την συμφωνία μεταξύ CVC – διοίκησης της ΔΕΗ και συμβούλου έκδοσης (Goldman Sachs) απόκτησης από το fund του 10% της δημόσιας επιχείρησης διά μέσω της επικείμενης αύξησης κεφαλαίου που θα ξεπεράσει κατά τα φαινόμενα τα 1,2 δις. ευρώ!

Στη CVC το 10% της ΔΕΗ μέσω της αύξησης!

Σχετικά με την επιλογή του Τζώρτζ Τσούνη το Radar.gr είχε σε ανύποπτη χρονική στιγμή αποκαλύψει ότι ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας είναι η επιλογή του νέου Πλανητάρχη, ότι εκκρεμεί η έγκριση της τοποθέτησης του από την Γερουσία και ότι θα αναλάβει καθήκοντα αντικαθιστώντας τον Τζέφρι Πάιατ στις αρχές του νέου χρόνου!

Ο κύβος ερρίφθη για την πρεσβεία των ΗΠΑ!

Η υποψηφιότητα του Τζώρτζ Τσούνη στηρίχθηκε ενεργά από το Ελληνοαμερικάνικο λόμπι και ειδικά από τον περίφημο Father Alex Καρλούτσο, ο οποίος όταν είδε ότι δεν προχωράει η δική του υποψηφιότητα, υποστήριξε τον Τσούνη, για τον οποίο λέγεται ότι έχει σχέσεις και διατηρεί επαφές με επιχειρηματίες στην Ελλάδα!

Μολονότι η επιλογή Τσούνη, ενός ελληνοαμερικανού στη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ, εκ πρώτης ακούγεται πολύ θετική για τα ελληνικά συμφέροντα, ωστόσο έγκυροι κύκλοι με βαθιά εμπειρία στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις επισημαίνουν ότι το προηγούμενο παράδειγμα Ελληνοαμερικάνου πρέσβη στη χώρα μας δεν απέδωσε τα αναμενόμενα υπέρ των εθνικών συμφερόντων, αντιθέτως μάλιστα…