Με προσυμφωνίες αλά Τρ. Πειραιώς, οι σύμβουλοι έκδοσης (Goldman Sachs) και η διοίκηση της ΔΕΗ επιδιώκουν να εξασφαλίσουν την επιτυχία του εγχειρήματος των 750 εκατ. ευρώ, που όπως όλα δείχνουν,(σε αντιστοιχία με την τράπεζα Πειραιώς η αύξηση κεφαλαίου της οποίας ξεκίνησε από το 1 δις και έφθασε το 1,3 δις), θα ξεπεράσει το 1 δις και ίσως αγγίξει ακόμη και το 1,2 δις. ευρώ!

Όπως διαβεβαιώνουν έγκυρες πηγές η αύξηση κεφαλαίου, μετά τις σχετικές διαπραγματεύσεις στο παρασκήνιο, (όπως ακριβώς συνέβη με την Τρ. Πειραιώς τον περασμένο Δεκέμβριο όταν και μοιράστηκε η αύξηση σε 4-5 μεγάλα funds) στην πλειονότητα της θα καλυφθεί από διεθνείς επενδυτές ενώ θα υπάρξει πρόβλεψη για τους Έλληνες μικροεπενδυτές!

Υπό αυτό το πρίσμα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σύμβουλοι έκδοσης αλλά και η διοίκηση της ΔΕΗ έχουν έρθει σε συμφωνία:

Πρώτον, με το fund CVC με έδρα το Λουξεμβούργο, το οποίο κινείται πολύ επιθετικά στη χώρα μας και ήδη έχει προβεί σε επιθετικές εξαγορές σε πλείστες όσες επιχειρήσεις, από την υγεία και την ασφάλεια μέχρι τα τρόφιμα! Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την αύξηση κεφαλαίου το CVC θα κατέχει το 10% του συνόλου των μετοχών της ΔΕΗ, ενώ το κράτος θα διατηρήσει σε κάθε περίπτωση το 34%!

Σε απλά λόγια από το 17% των μετοχών που η ΔΕΗ θα διαθέσει, μέσω του βιβλίου προσφορών, πάνω από το μισό θα το αποκτήσει το CVC, το οποίο ενδεχομένως ίσως χτίζει θέση και με αγορές στο Χρηματιστήριο!

Δεύτερον, το υπόλοιπο 7% που θα διανεμηθεί σε θεσμικούς και μικρούς επενδυτές, πάλι μέσα από το βιβλίο προσφορών, σε μεγάλο βαθμό θα διανεμηθεί στα 5-6 μεγάλα funds τα οποία είχαν συμμετάσχει στα δύο προηγούμενα ομολογιακά δάνεια της ΔΕΗ, όπως για παράδειγμα η Fidelity, το Apollo, η Blackrock, η EBDR, η Barings και η Lazard!