Οι μετοχές ανέβηκαν την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές παρακολουθούσαν την Ουάσιγκτον για σημάδια προόδου στις διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο του χρέους.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones Industrial Average ανέβηκε 63 μονάδες, ή 0,2%. Ο S&P 500 κέρδισε 0,2% και ο  Nasdaq Composite προχώρησε 0,3%.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κέβιν Μακάρθι αποχώρησε από το Καπιτώλιο το βράδυ της Πέμπτης λέγοντας ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία. Ωστόσο, πηγές ανέφεραν στο CNBC ότι ο Λευκός Οίκος και ο Μακάρθι είναι κοντά στην επίτευξη συμφωνίας που θα αυξήσει το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ για δύο χρόνια.

Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν έχει προειδοποιήσει ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αθετήσουν το χρέος τους μόλις την 1η Ιουνίου, εάν δεν αυξηθεί το ανώτατο όριο του χρέους.

«Η διαρροή ρευστότητας, εάν αρθεί το ανώτατο όριο του χρέους, είναι η νέα ανησυχία τώρα, ωστόσο ο αντίκτυπος στις αγορές δεν είναι άμεσος», έγραψε σε σημείωμα της Παρασκευής ο αναλυτής της Barclays.

Οι διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο του χρέους επηρέασαν το κλίμα της αγοράς αυτή την εβδομάδα.

Ο S&P 500 εισήλθε στη συνεδρίαση της Παρασκευής με πτώση περίπου 1% την εβδομάδα μέχρι σήμερα, ενώ ο Dow έχασε σχεδόν 2% σε αυτό το διάστημα. Ο Nasdaq ήταν υψηλότερος κατά 0,3%.

Ο S&P 500 και ο Nasdaq έρχονται από μια ισχυρή συνεδρία, σημειώνοντας άνοδο 0,9% και 1,7%, αντίστοιχα, την Πέμπτη μετά από ισχυρότερη από την αναμενόμενη καθοδήγηση εσόδων και νικηφόρα κέρδη από την Nvidia
τροφοδότησε ένα ράλι σε μετοχές ημιαγωγών και τεχνητής νοημοσύνης καθώς και σε άλλα ονόματα τεχνολογίας.

Οι μετοχές της Nvidia σημείωσαν άλμα 24,4% στη συνεδρίαση για να τερματίσουν στο ιστορικό υψηλό όλων των εποχών.

Διαβάστε περισσότερα