Ο S&P 500 έκλεισε τη χθεσινή διαπραγμάτευση έχοντας μεταβληθεί ελάχιστα καθώς η Wall Street περίμενε μια κρίσιμη συνεδρίαση για το ανώτατο όριο του χρέους και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι προσπαθούσαν να αποτρέψουν μια χρεοκοπία.

Ο δείκτης αναφοράς S&P σημείωσε οριακή μεταβολή 0,02% υψηλότερα για να τερματίσει στις 4.192,63, ενώ ο Dow Jones Industrial Average έχασε 140,05 μονάδες, ποσοστό 0,42%, κλείνοντας στις 33.286,58. Ο Nasdaq Composite κέρδισε 0,5% και διαμορφώθηκε στις 12.720,78 μονάδες.

Οι κινήσεις της Δευτέρας έφεραν τον τεχνολογικό δείκτη στο υψηλότερο κλείσιμο και το υψηλότερο ενδοημερήσιο επίπεδό του από τον Αύγουστο.

Ο πρόεδρος Joe Biden και ο Πρόεδρος της Βουλής Kevin McCarthy θα συναντιόντουσαν τη Δευτέρα για να συνεχίσουν τις συνομιλίες για το ανώτατο όριο χρέους, με μόλις 10 ημέρες να απομένουν πριν από την νωρίτερη ημερομηνία που η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν είπε ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν ρεαλιστικά να χρεοκοπήσουν.

Οι βετεράνοι διαπραγματευτές και των δύο πλευρών επανέλαβαν τις συνομιλίες τη Δευτέρα το πρωί στο Καπιτώλιο, αλλά οι υποχρεωτικές περικοπές των κυβερνητικών δαπανών παραμένουν σημαντικό εμπόδιο.

Οι Ρεπουμπλικάνοι επιμένουν να περιορίσουν τις δαπάνες στα βασικά επίπεδα του 2022, αλλά ο Biden είπε ότι οποιεσδήποτε συνολικές περικοπές χωρίς πρόσθετες αυξήσεις φόρων είναι εκτός συζήτησης.

«Οι επενδυτές έχουν αρχίσει να ανησυχούν για το τι συμβαίνει με τις συνομιλίες για το ανώτατο όριο του χρέους, αλλά από την άλλη πλευρά, η οικονομία εξακολουθεί να είναι αρκετά ισχυρή, η αγορά εργασίας είναι πραγματικά ισχυρή», δήλωσε ο επικεφαλής επενδύσεων στην Independent Advisor Alliance.

Υπενθυμίζεται ότι και οι τρείς κύριοι μέσοι όροι βγαίνουν από μια νικηφόρα εβδομάδα.

Με επικεφαλής τις μετοχές τεχνολογίας, οι μετοχές συνεχίζουν να κινούνται υψηλότερα παρά την αβεβαιότητα στην Ουάσιγκτον και τον σταθερό πληθωρισμό, με τον S&P 500 να κυμαίνεται λίγο κάτω από το επίπεδο των 4.200.

Διαβάστε περισσότερα