Οι αμερικανικές μετοχές μεταβλήθηκαν ελάχιστα της διαπραγμάτευσης σήμερα Δευτέρα, καθώς οι έμποροι έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στις διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ, καθώς οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι προσπαθούν να αποφύγουν μια χρεοκοπία.

Ο Dow Jones Industrial Average πρόσθεσε 11 μονάδες στο άνοιγμα, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite παρέμειναν αμετάβλητοι.

Παρά την αβεβαιότητα στην Ουάσιγκτον, οι μετοχές βγαίνουν από μια κερδοφόρα εβδομάδα. Ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 3,04%, ενώ ο S&P 500 κέρδισε 1,65%. Ο Dow ανέβασε 0,38%.

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Πρόεδρος της Βουλής Kevin McCarthy, από την Καλιφόρνια, πρόκειται να συναντηθούν τη Δευτέρα για να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις. Η υπουργός Οικονομικών Janet Yellenν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να χρεοκοπήσουν το χρέος τους ήδη από την 1η Ιουνίου.

Η αγορά συνέχισε να κινείται υψηλότερα, με επικεφαλής τις μετοχές της τεχνολογίας, ακόμη και ενόψει μιας πιθανής χρεοκοπίας και του επίμονου πληθωρισμού.

Η στρατηγική αναλύτρια της Bank of America, Savita Subramanian, αύξησε την Κυριακή τον στόχο της για τον S&P 500 στα 4.300 από 4.000, λέγοντας ότι η εστίαση των εταιρειών στην αποτελεσματικότητα θα έκανε τα κέρδη πιο σταθερά και ότι οι μετοχές δεν ήταν υπερτιμημένες.

«Οι τρέχουσες αποτιμήσεις δεν είναι χαμηλές, αλλά σπάνια είναι χαμηλές σε περιόδους ύφεσης κερδών. Όσον αφορά τα κυκλικά προσαρμοσμένα κέρδη, οι αποτιμήσεις υποστηρίζουν αποδόσεις τιμών 5% ετησίως για τον S&P 500 την επόμενη δεκαετία», δήλωσε η Subramanian σε σημείωμα προς τους πελάτες.

Η ερχόμενη εβδομάδα έχει ένα σχετικά ελαφρύ πλάνο οικονομικών δεδομένων, που υπογραμμίζεται από μια δεύτερη ανάγνωση για το ΑΕΠ πρώτου τριμήνου την Πέμπτη και το μετρητή προσωπικών δαπανών κατανάλωσης, το προτιμώμενο μέτρο πληθωρισμού της Federal Reserve, την Παρασκευή.

Η δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed την Τετάρτη από τη συνεδρίαση του Μαΐου θα μπορούσε επίσης να ρίξει φως στο πώς σκέφτονται οι κεντρικοί τραπεζίτες την πιθανότητα περαιτέρω αυξήσεων των επιτοκίων.

Ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell ανέφερε την Παρασκευή ότι οι πιέσεις στο τραπεζικό σύστημα θα μπορούσαν να επιβραδύνουν την οικονομική ανάπτυξη και να μειώσουν την ανάγκη για υψηλότερα επιτόκια.

Οι έμποροι θα παρακολουθούν επίσης την ημέρα επενδυτών της JPMorgan Chase τη Δευτέρα.

Διαβάστε περισσότερα