Ο επικεφαλής της Morgan Stanley, James Gorman δήλωσε την Παρασκευή ότι σχεδιάζει να παραιτηθεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της τράπεζας εντός του έτους, ξεκινώντας έναν αγώνα διαδοχής σε μία από τις κορυφαίες εταιρείες της Wall Street.

Το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας περιόρισε την αναζήτηση του CEO σε τρεις «πολύ ισχυρούς» εσωτερικούς υποψηφίους, είπε ο Gorman στους μετόχους στην ετήσια συνέλευση της εταιρείας με έδρα τη Νέα Υόρκη. Ο Gorman θα αναλάβει τον ρόλο του εκτελεστικού προέδρου «για ένα χρονικό διάστημα» μετά την παραίτηση από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, είπε.

«Η συγκεκριμένη χρονική στιγμή της μετάβασης του Διευθύνοντος Συμβούλου δεν έχει καθοριστεί, αλλά είναι του διοικητικού συμβουλίου και των προσδοκιών μου ότι θα συμβεί κάποια στιγμή τους επόμενους 12 μήνες», είπε ο Gorman.

«Αυτή είναι η τρέχουσα προσδοκία ελλείψει σημαντικής αλλαγής στο εξωτερικό περιβάλλον», πρόσθεσε.

Από τότε που ανέλαβε το 2010, ο Gorman πραγματοποίησε έναν από τους πιο επιτυχημένους μετασχηματισμούς στη Wall Street.

Μέσω μιας σειράς έξυπνων εξαγορών, η Morgan Stanley μετατράπηκε από σχεδόν υποβάθμιση κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008 σε έναν ευρέως σεβαστό διαχειριστή περιουσίας.

Οι επενδυτές της εταιρείας την έχουν ανταμείψει με μία από τις κορυφαίες αποτιμήσεις μεταξύ των ομοτίμων μεγάλων τραπεζών. Αυτό συμβαίνει επειδή οι μέτοχοι ευνοούν τις σταθερότερες ροές εσόδων από τη διαχείριση πλούτου και περιουσιακών στοιχείων έναντι πιο ασταθών συναλλαγών και συμβουλευτικών δραστηριοτήτων.

Η ανακοίνωση επισημοποιεί την επιθυμία του Gorman να παραδώσει τα ηνία σε άλλο στέλεχος.

Ο Gorman είπε δημόσια τα τελευταία χρόνια ότι δεν σχεδίαζε να παραμείνει για πολύ περισσότερο ως Διευθύνων Σύμβουλος και την Παρασκευή αστειεύτηκε ότι δεν θα πέθαινε ενώ θα κατείχε τον τίτλο.

Διαβάστε περισσότερα