Η διοίκηση της «ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα» έλαβε την απόφαση να προχωρήσει σε μαζικές αυξήσεις των μισθών των εργαζομένων από τη νέα χρονιά, παρά τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εταιρεία. Μάλιστα, αυτή θα είναι η πρώτη μαζική αναπροσαρμογή των μισθών προς τα πάνω, μετά το «ξέσπασμα» της οικονομικής κρίσης, το 2009. Η αύξηση του μισθού, που θα ενεργοποιηθεί από 1η Ιανουαρίου 2023, αφορά σχεδόν το 90% των –περίπου– 1.000 εργαζομένων.

Τη μεγαλύτερη αύξηση, που θα ξεπερνά το 10%, θα δουν όσοι λαμβάνουν τον βασικό μισθό. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι αναμένεται να λάβουν αύξηση μονοψήφιου ποσοστού. Από το μέτρο της αύξησης μισθών, θα εξαιρεθούν τα στελέχη της διοίκησης. Ακόμη, θα υπάρξουν και ορισμένες επιπλέον παροχές εν όψει των Χριστουγέννων.

Συνολικά, ο κλάδος της γαλακτοβιομηχανίας αλλά και η ΔΕΛΤΑ δέχονται μεγάλες πιέσεις στο λειτουργικό κόστος από το «ντόμινο» που προκαλούν η ενεργειακή κρίση, η κατακόρυφη αύξηση των ζωοτροφών και εν τέλει, του γάλακτος. Άλλωστε, τους τελευταίους μήνες, η ΔΕΛΤΑ έχει αναγκασθεί να προβεί σε σημαντικές αναπροσαρμογές σε ό,τι αφορά την πανελλαδική κάλυψη διανομής του φρέσκου γάλακτος.

Η United Milk είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, ώστε ο όμιλος ΔΕΛΤΑ να εμφανίσει οριακή αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 1.6%, στα 279.6 εκατ. ευρώ το 2021, με τα EBITDA στα 16.7 εκατ. ευρώ και κέρδη μετά τους φόρους, στα 2.9 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, η United Milk είχε αύξηση εσόδων 9%, φθάνοντας τα 52.5 εκατ. ευρώ με EBITDA στα 5.15 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων, στα 1.65 εκατ. ευρώ. Το μέρισμα που έδωσε στη μητρική, έφθασε το 1.2 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: