Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η εξαγορά της Enel Romania από την ΔΕΗ είναι εδώ και αρκετό καιρό «κλεισμένη», όπως πρώτο και μόνο αποκάλυψε το Radar σε ανύποπτη χρονική στιγμή που κανείς στην πιάτσα δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό από τις εξαιρετικές κινήσεις του Γιώργου Στάσση, που είτε αρέσει είτε όχι, μεταμόρφωσε την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού σε κορυφαία στα Βαλκάνια και από τις ισχυρότερες στην Ευρώπη!

Όταν πριν μερικά χρόνια η προηγούμενη κυβέρνηση και οι τότε διοικήσεις της την οδηγούσαν σε πλήρη απαξία, κατακερματισμό και βορά των περιουσιακών της στοιχείων από τα ισχυρά συμφέροντα του χώρου!

Με την απόκτηση της Enel Romania που τυπικά θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών, η ΔΕΗ κατοχυρώνεται ως κυρίαρχη δύναμη στον χώρο της Ενέργειας στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια (όπου θα επακολουθήσουν και άλλες κινήσεις) ενώ διαμορφώνεται το πλαίσιο για την περαιτέρω επιθετική επέκταση της σε άλλες χώρες και τομείς δραστηριότητας (πχ οπτικές ίνες)!

Το deal του 1,3 δις. ευρώ με την ιταλική Enel για τη θυγατρική της στη Ρουμανία, θα καλυφθεί με ίδια κεφάλαια ύψους 500 εκατ. ευρώ της ΔΕΗ, ενώ τα υπόλοιπα 800 θα χρηματοδοτηθούν από τις 4 εγχώριες συστημικές τράπεζες!

Η ΔΕΗ έχει μειώσει την ώρα τούτη τον δανεισμό της περίπου στα 1,5 δις. ευρώ, ενώ με την απόκτηση της Enel Romania, θα αναλάβει έναν δανεισμό της τελευταίας ύψους 550-600 εκατ. ευρώ!

Το γεγονός πάντως είναι πως το τεράστιο και εντυπωσιακό turn around story της ΔΕΗ που από την απαξία οδηγήθηκε στην κυριαρχία επί διοικήσεως Στάσση, αφού έφυγαν δηλαδή οι νταραβεριτζήδες και τα κομματόσκυλα από την διοίκηση της Επιχείρησης, επιβεβαιώνεται και τυγχάνει μεγάλης αποδοχής από την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και όλους γενικά τους φορείς εργαζομένων στην επιχείρηση, όπου η ΔΑΚΕ, δηλαδή η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στην κυβέρνηση, κυριάρχησε απόλυτα στις εκλογές!

Στην πράξη δηλαδή αποδεικνύεται ότι οι εργαζόμενοι, ταυτίζονται και αποδέχονται το έργο της Διοίκησης μέσα από την οποία βλέπουν να υλοποιείται ένα success story που κατοχυρώνει τα συμφέροντα των μετόχων, του Κράτους αλλά και τις προοπτικές των ίδιων! Και η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί ένα τέλος εποχής για τους κάθε λογής Φωτόπουλους που ανεβοκατεβάζαν τους διακόπτες ρίχνοντας την Ελλάδα στο σκοτάδι, «απειλούσαν» την κοινωνία, έκαναν ντου και καταλήψεις στα γραφεία των διευθυνόντων συμβούλων!!!

Ευτυχώς το αίσχος αυτό που οδήγησε στην κατάντια της ΔΕΗ, (από κοινού με τους κάθε λογής κομματάρχες που διακατέχονταν από λαϊκισμό και ιδεοληψίες) και το παρολίγον τεμάχισμα της προς χάριν της διαπλοκής, έλαβε τέλος!

Διαβάστε περισσότερα