Δεν χωρεί αμφιβολία ότι το CVC αποτελεί ένα από τα κορυφαία funds στον κόσμο, το οποίο έχει εδώ και χρόνια τοποθετηθεί ενεργά στη χώρα μας, δείχνοντας έμπρακτα την εμπιστοσύνη του στην εθνική οικονομία!

Και ήδη έχει αποκτήσει σοβαρή θέση στον τομέα της Υγείας, των Ασφαλειών, των Τροφίμων και αλλού!

Εκείνο ωστόσο – που μολονότι έχει γραφτεί από το Radar- δεν έχει συνειδητοποιηθεί στον βαθμό που του αναλογούσε, είναι ότι το CVC επέδειξε σοβαρό ενδιαφέρον για να αποκτήσει παρεμβατικό μετοχικό ρόλο τόσο στην ΔΕΗ, όσο και στον ΟΤΕ!

Στην ΔΕΗ είναι γνωστό ότι κατέχει το 10% των μετοχών, ενώ φέρεται να αποκτούσε και πρόσθετες μετοχές μέσα από την αγορά!

Το γεγονός είναι πως το κορυφαίο fund επιδίωξε αλλά δεν τα κατάφερε, να αποκτήσει ένα πρόσθετο ποσοστό της τάξης του 20% από την κυβέρνηση, ωστόσο η πρόταση αυτή προς το παρόν δεν έγινε αποδεκτή.

Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι επιφυλάσσει το μέλλον!

Αντιστοίχως για να ξέρετε, το CVC ενδιαφέρθηκε ενεργά και αποφασιστικά με τον ΟΤΕ προκειμένου να αποκτήσει ένα 20% των μετοχών του!

Ωστόσο οι Γερμανοί, μολονότι είναι διατεθημένοι να πουλήσουν, ζήταγαν πολύ υψηλή τιμή, μολονότι στο ΧΑ η μετοχή είναι καθηλωμένη σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με την πραγματική αξία του Οργανισμού!

Ωστόσο ούτε στην περίπτωση του ΟΤΕ μπορεί κάτι να αποκλεισθεί για το μέλλον, καθώς το ενδιαφέρον των Αμερικανών, που πριν λίγο καιρό συνάντησαν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου και συζήτησαν πολλά ανοικτά θέματα. παραμένει ενεργό!

Διαβάστε ακόμη: