Μπριζίτ Μπαρντό έκανε γνωστό πως δεν θα ψηφίσει τον Εμανουέλ Μακρόν στο δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Σε «ανοιχτή επιστολή» της, η πρώην ηθοποιός, η οποία πρόσκειται από καιρό στη Μαρίν Λεπέν, χαρακτηρίζει τον Εμανουέλ Μακρόν «πρόεδρο της παρακμής» που οδήγησε τη Γαλλία σε ένα «αβυσσαλέο χρέος».

Η γνωστή και για την φιλοζωική της δραστηριότητα Μπαρντό καταγγέλλει επίσης τον Μακρόν για τις «βρώμικες συμφωνίες» που έκανε, σύμφωνα με την ίδια, με τους κυνηγούς.

«Αφού εξοργίζεις τους Γάλλους, θα πρέπει να σε ξεπληρώσουν στο εκατονταπλάσιο», καταλήγει στην επιστολή της η Μπριζίτ Μπαρντό.

Ο Σαρκοζί ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει Μακρόν

Αντιθέτως, με ανάρτησή του στα social media, ο Νικολά Σαρκοζί όχι μόνο τοποθετήθηκε υπέρ του Εμανουέλ Μακρόν για τον δεύτερο γύρο, αλλά έπλεξε το εγκώμιό του τόσο για τη διεθνή του ακτινοβολία, όσο και για το οικονομικό και ευρωπαϊκό του πρόγραμμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρώην πρόεδρος της γαλλικής Δημοκρατίας είχε αποφύγει να εκδηλώσει τη στήριξή του στο πρόσωπο της Βαλερί Πεκρές υπό την ηγεσία της οποίας το Ρεπουμπλικανικό κόμμα δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει ούτε το απαιτούμενο ποσοστό ώστε να λάβει κρατική επιχορήγηση.  Ποτέ άλλοτε το ιδρυτικό κόμμα των Γκωλικών της Πέμπτης Δημοκρατίας δεν βρέθηκε με τον υποψήφιό του κάτω από το όριο του 5% στον πρώτο γύρο.