Αίσιο τέλος, στην περιπέτεια της Μπρίτνεϊ Γκράινερ. Η Αμερικανίδα «αστέρας» του WNBA είναι, πλέον, ελεύθερη και ήδη βρίσκεται στο δρόμο της επιστροφής, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Μερικές ημέρες αφότου γνωστοποιήθηκε ότι μεταφέρθηκε από τη Μόσχα σε σωφρονιστική αποικία στη Μορντόβια, ένα κρατίδιο που βρίσκεται περίπου 500 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της ρωσικής πρωτεύουσας πόλης, ήλθε η «λύτρωση».

Αυτό, έγινε μέσα από τις διαπραγματεύσεις που εντάθηκαν το τελευταίο διάστημα και αφορούσαν την ανταλλαγή κρατουμένων ανάμεσα στην αμερικανική και τη ρωσική πλευρά. Η Ουάσινγκτον θα πάρει πίσω την Γκράινερ και την ίδια ώρα, θα ελευθερώσει τον –καταδικασμένο για εμπόριο όπλων– Βίκτορ Μπουτ.

Η Μπρίτνεϊ Γκράινερ συνελήφθη τη 17η Φεβρουαρίου σε αεροδρόμιο της Ρωσίας, με την κατηγορία της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Η 31άχρονη σέντερ του WNBA κρίθηκε, μάλιστα, ένοχη τον Αύγουστο, με αποτέλεσμα να τής επιβληθεί ποινή φυλάκισης εννέα (9) ετών.

Έκτοτε, άρχισαν οι προσπάθειες αποφυλάκισης, οι οποίες τελικά είχαν αίσιο τέλος για εκείνη. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι με το θέμα ασχολήθηκε ο Τζο Μπάιντεν. Μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του, ο Αμερικανός Πρόεδρος διαβεβαίωσε πως η Γκράινερ είναι καλά στην υγεία της και πήρε το δρόμο για την επιστροφή.

Διαβάστε ακόμη: