Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να ζήσει καταστάσεις πολιτικής αποσταθεροποίησης αντίστοιχες με αυτές της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας.
Ενδεχόμενη κυβερνητική κρίση θα προκαλέσει επικίνδυνους κλυδωνισμούς στην οικονομία, με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.
Γι΄ αυτό η αλλαγή του εκλογικού νόμου θεωρείται πλέον επιβεβλημένη, προκειμένου να διασφαλίσει την κυβερνητική σταθερότητα.
Με τον σημερινό εκλογικό νόμο, ίσως χρειαστούν ακόμη και τρεις εκλογικές αναμετρήσεις για να μπορέσει το πρώτο κόμμα να αποκτήσει αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Αυτό σημαίνει ότι για πέντε μήνες η χώρα θα βρίσκεται στον αυτόματο πιλότο, την ώρα που οι τουρκικές προκλήσεις πυκνώνουν και η ενεργειακή κρίση προκαλεί βραχυκύκλωμα στους κρίσιμους τομείς της οικονομίας.
Η αλλαγή του εκλογικού νόμου είναι πλέον αναγκαία και πρέπει να ψηφιστεί το συντομότερο δυνατόν
Γιατί η Ευρώπη έχει εισέλθει σε μια περίοδο αποσταθεροποίησης και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πότε θα γίνουν οι εκλογές.
Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει δεσμευτεί για εξάντληση της τετραετίας, αλλά αυτό στην πράξη δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.
Μια σειρά από απρόβλεπτα γεγονότα μπορεί να καταστήσουν αναγκαία την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες ο κρατικός μηχανισμός απέδειξε αντανακλαστικά
Η διαχείριση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Πεντέλη ήταν υποδειγματική.
Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και των εναέριων μέσων ήταν άμεση.
Η εκκένωση των περιοχών που κινδύνευαν έγινε ταχύτατα και με τρόπο υποδειγματικό.
Το συντονιστικό κέντρο αξιολογούσε άμεσα τα δεδομένα που διαμορφώνονταν με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να σταματήσει μέσα σε ένα 24ωρο.
Βέβαια για μια ακόμη φορά η τοπική αυτοδιοίκηση αποδείχτηκε επικίνδυνα ανίκανη.
Οι υπηρεσίες των δήμων δεν φρόντισαν να καθαρίσουν τα οικόπεδα με τα ξερά χόρτα, ούτε προχώρησαν τα έργα αντιπυρικής προστασίας.