Φώτης Ιωαννίδης: Με τη σούπερ σεζόν που κάνει είναι μια πραγματικότητα πως έχει μπει στο μάτι αρκετών ξένων ομάδων ενώ αν συνεχίσει και ολοκληρώσει έτσι, είναι βέβαιο πώς θα προστεθούν και άλλες στις ήδη ενδιαφερόμενες. Προσοχή για να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις: μέχρι τώρα καμία επίσημη πρόταση για τον Ιωαννίδη δεν έχει πάει στον Παναθηναϊκό! Ο Ευβοιώτης φορ όντως έχει μεγάλη πέραση σε κλαμπ της Μπουντεσλίγκα αλλά και της Σέριε Α όπως και ότι το οικονομικό στάτους μιας ενδεχόμενης μεταγραφής του έχει πλέον ξεφύγει!! Για να το κάνουμε πιο κάτω ακόμη πιο κατανοητό: πρώτον ο Παναθηναϊκός έχει ενημερώσει πως για τον Γενάρη ο παίκτης δεν παραχωρείται, ανεξαρτήτου ποσού! Και δεύτερον, η απάντηση που έχει δοθεί από τον Παναθηναϊκό στους μέχρι τώρα ενδιαφερόμενους για τον Ιωαννίδη, οι οποίοι ήταν είτε πήγαν απευθείας στο τριφύλλι είτε στους ατζέντηδες του, ήταν πώς το ερχόμενο καλοκαίρι για να μπουν έστω σε συζήτηση θα πρέπει στο τραπέζι να κατατεθούν μίνιμουμ 12 εκατομμύρια ευρώ και μετά το… βλέπουν!!

Γιάννης Αλαφούζος: Ακόμη και αν κάποιος θεωρήσει υπερβολική αυτή, την αρχική τιμολόγηση, του Ιωαννίδη από την ομάδα του, στην ελληνική πιάτσα των agents γνωρίζουν πολύ καλά πως το αφεντικό του Παναθηναϊκού δεν πρόκειται να τον πουλήσει αν δε πιάσει οκταψήφιο ποσό για tranfer fee. Για κάτω από 11 με 10 εκατομμύρια ευρώ εννοείται πως πρέπει να τον… ξεχάσει κάθε ενδιαφερόμενος. Όσον αφορά τώρα στο ενδιαφέρον της Στουτγάρδης για τον Ιωαννίδη, που πρόσφατα αποκαλύφθηκε από Kicker μεριά, οι Σουηβοί πάρα πολύ δύσκολα θα έφταναν σε ένα τέτοιο ποσό για την αγορά του, παρότι έχουν μίνι παράδοση σε Έλληνες παίκτες (βλέπε Τάσος Δώνης και Μαυροπάνος). Συγκεκριμένα, αν η Στουτγάρδη πουλήσει τον σέντερ φορ της Γκιρασί με 20 εκατομμύρια ευρώ (όσο δηλαδή είναι το buy out του) δεν θα πάει να δώσει 12, 13, 14 ή και 15 εκατομμύρια για τον Ιωαννίδη στον Παναθηναϊκό. Άλλωστε το μεταγραφικό ιστορικό ρεκόρ της Στουτγάρδης είναι 11 εκατομμύρια, που πλήρωσε το καλοκαίρι του 2018 για τον Αργεντινό Γκονζάλες ενώ καμία άλλη αγορά της δεν έχει φτάσει σε οκταψήφιο ποσό. Για να το κλείσω πάντως εκεί, από 12 έως 15 εκατομμύρια, εκτιμούν πως είναι μια τιμή με την οποία θα φύγει το καλοκαίρι ο πρώτος σκόρερ του τριφυλιού!!!

Τάσος Μπακασέτας: Είναι γνωστό πως αρνήθηκε την προσφορά της Τράμπζονσπόρ που κυμαινόταν από 1,8 έως 2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για να ανανεώσει μαζί της το συμβόλαιο του που ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Ιούνιο. Επίσης, δεν το έχει κρατήσει κρυφό ο κάπταιν της εθνικής Ελλάδας πως όνειρο καριέρας είναι κάποια στιγμή να αγωνιστεί σε τοπ ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στην ηλικία που είναι δικαιολογημένα το ερχόμενο καλοκαίρι φαντάζει ως ιδανικό για να το πραγματοποιήσει, με δεδομένα πώς θα είναι ελεύθερος και θα εξαργυρώσει τις σπουδαίες σεζόν του στην Τουρκία. Όπως έχει αποκαλύψει στήλη ο «Μπάκα» μέχρι και ατζέντη άλλαξε μετά από χρόνια, προκειμένου να καταφέρει αυτή τη μεταγραφή. Δεν έχει δώσει αποκλειστικότητα σε κάποιον μάνατζερ, αλλά αρκετοί τον… δουλεύουν σε Ιταλία (ακούγεται η Λάτσιο του Μανδά, η Φιορεντίνα και η Μπολόνια), Ισπανία αλλά και στην αγγλική Τσάμπιονσιπ ( Κάρντιφ)…

 

ΑΕΚ: Κάπου εδώ όμως έρχεται και μπαίνει η πρώην του ομάδα, η αγαπημένη του στην Ελλάδα! Η Ένωση όχι… κλεφτές αλλά κανονικότατες ματιές ρίχνει στον Μπακασέτα. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ΑΕΚ έχουν ήδη βολιδοσκοπήσει τον «Μπάκα», από τώρα για το καλοκαίρι και του έχουν μεταφέρει την πρόθεση να ξανα-συνεργαστούν. Μάλιστα του έχουν αποκαλύψει και το πλαίσιο να αποκτηθούν και άλλοι Έλληνες διεθνείς του εξωτερικού (βλέπε Γιαννούλης). Δεν ξέρω αν στο τέλος ο Μπακασέτας ενδώσει στο πρέσινγκ της ΑΕΚ, ναι άλλωστε ακόμα πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο. Λογικά ο διεθνής μεσοεπιθετικός να θέλει πρώτα να εξαντλήσει τις πιθανότητες να κλείσει ομάδα στην Ιταλία ή στην Ισπανία ή σε κάποιο άλλο από τα κορυφαία πρωταθλήματα. Επαναλαμβάνω όμως, ότι η ΑΕΚ έχει ήδη κάνει μια πρώτη βολιδοσκόπηση/ενημερωσή του εν όψει του καλοκαιριού που μένει ελεύθερος…

EΛ ΚΑΑΜΠΙ: Έκανε ομολογουμένως ένα εκπληκτικό ξεκίνημα στον Ολυμπιακό, με 9 γκολ σε 11 αγώνες. Τότε που οι περισσότεροι έσπευσαν να προδικάσουν πώς οι ερυθρόλευκοι βρήκαν τον… νέο El Arabi! Η συνέχεια όμως εξελίχθηκε σε προβληματική, με τον Μαροκινό να έχει… σιγήσει από τις 27 Σεπτεμβρίου και να μη βάζει πλέον ούτε τα… εύκολα γκολ. Τον Ελ Κααμπί που έχει.. χάσει τον τελευταίο ενάμιση μήνα ο Ολυμπιακός από το σκοράρισμα, θα τον χάσει και ως παρουσία λόγο COPA Africa από αρχές Γενάρη μέχρι μέσα Φεβρουαρίου. Και αυτό είναι ένα θέμα αφού με τον El Arabi να είναι τρίτος φορ και να μην υπολογίζεται ιδιαίτερα από τον Mαρτίνεθ, o Ολυμπιακός μένει μόνο με τον Γιόβετιτς. Ο Μαυροβούνιος όμως και δεν είναι ο κλασικός φορ και μέχρι τώρα έχει ξεκινήσει στην αρχική ενδεκάδα μόλις δύο φορές (κάτι λέει και αυτό για τις προθέσεις του προπονητή του).

Κατά συνέπεια είναι σχεδόν βέβαιο πως ο Ολυμπιακός Θα κινηθεί στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι και για την προσθήκη σέντερ φορ. Θα το έκανε ακόμα και αν ο Κααμπί δεν έφευγε για το Copa Africa αφού έχει σχηματιστεί η πεποίθηση πως ο Μαροκινός είναι λίγο μονοδιάστατος στο παιχνίδι του και εκτός από την εκτελεστικότητα από εκεί και πέρα έχει θεματάκια. Όσον αφορά στον επιθετικό που θα έρθει το Γενάρη και επειδή το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Αντόνιο Κορδόν ασχολήθηκε με πολλές περιπτώσεις striker, μην αποκλείσουμε κάποιος ή κάποιοι από εκείνους να επανέλθουν. Όπως για παράδειγμα μία τέτοια περίπτωση θα μπορούσε να ήταν ο Αργεντινός, Τζούλιαν Καράντζα των Φιλαδέλφεια, με τα 16 γκολ και τις 12 ασίστ στο MLS την τρέχουσα σεζόν. Για τον Καράντζα Ολυμπιακός στα τέλη Αυγούστου είχε φτάσει να δώσει τα ρέστα του, κάνοντας μία πολύ καλή προσφορά στο αμερικάνικο club που την αρνήθηκε Προφανώς και πρόκειται για μία πολύ δύσκολη και ακριβή περίπτωση αλλά υπάρχει η… πρόκληση του να αποδειχθεί περίπτωση Χέσε και Ορτέγκα!!

Διαβάστε ακόμη: