ΑΕΚ: Για πρώτη φορά στη φετινή Super League σκόραρε σε παιχνίδι της στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο (για την ακρίβεια στο 11′) κι έβαλε 2 γκολ στο πρώτο 45λεπτο! Και τα δύο τα πέτυχε με τα πρώτα γκολ των Λιβάι Γκάρσια και Σέρχιο Αραούχο στο πρωτάθλημα!! Προφανώς δεν είναι τυχαίο πώς όλα αυτά προήλθαν με τον σχηματισμό μιας επιθετική 6άδας που είχε τον Γκαρσία φουνταριστό, τον «Ελ Τσίνο» από πίσω του, τους Γκατσίνοβιτς/Ελίασον στα δύο άκρα, τον Πινέδα σε ρόλο πασπαρτού και τον Σιμάνσκι μοναδικό αμυντικό χαφ. Η συγκεκριμένη σύνθεση, το ξερό σουτ/γκολ του Λιβάι, η γκολάρα του Αραούχο, ήταν όλα βγαλμένα από την περσινή πρωταθληματική σεζόν της ομάδας του Αλμέιδα και δεν είχαν εμφανιστεί μέχρι τώρα στην φετινή σεζόν. Ένας σημαντικός λόγος αυτής της… απουσίας ήταν γιατί οι παραπάνω περσινοί πρωταγωνιστές της ΑΕΚ, στην πορεία του ιστορικού της double, είτε βρισκόντουσαν στα πιτς, είτε δεν ήταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση μέχρι τώρα! Η υγιής και πλήρης ΑΕΚ, με την υπεροχή που βγάζει στα ντέρμπι είναι και πάλι το φαβορί για τον τίτλο. Αυτό εμμέσως ήθελε να πει και ο Ματίας Αλμέιδα, με την… υπενθύμισή του πως και πέρσι τέτοια εποχή η ομάδα του ήταν στην ίδια βαθμολογική θέση και με την ίδια απόσταση από τον (πάλι) πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και στο τέλος σήκωσε αυτή την κούπα…

ΑΛΜΕΪΔΑ: Είναι ο βασικός… υπεύθυνος για τις δυο πρόσφατες πρόωρες ανανεώσεις στην ΑΕΚ, των Πέτρου Μάνταλου και Ντομογκόι Βίντα. Ο Αργεντινός που έχει το αποκλειστικό κουμάντο σε θέματα μεταγραφών, ανανεώσεων, αποχωρήσεων στην Ένωση, με τον… λόγο του να αποτελεί… νόμο για τον Μελισσανίδη, ζήτησε τα θέματα και των δυο να κλείσουν άμεσα και να μην… τραβήξουν στο 2024. Ουσιαστικά έπραξε όπως και το καλοκαίρι με τις ανανεώσεις των Χατζησαφί και Άμραμπατ. Για τον Αλμέιδα δεν παίζει ρόλο η ηλικία αλλά η κατάσταση και η προσφορά των παικτών του. Πόσο μάλλον όταν και οι 4 αυτοί έμπειροι παίκτες του θεωρούνται από τον κόουτς καταλύτες και στα αποδυτήρια γενικότερα.

ΡΕΤΣΟΣ: Για το διπλό του Ολυμπιακού στην Τρίπολη υπεύθυνος ήταν ο Κώστας Φορτούνης, που μέσα σε 27 λεπτά σκόραρε δυο γκολ κι άλλαξε όλη την μορφή της αναμέτρησης. Και όντως είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει την φετινή σεζόν με τον κάπτεν των ερυθρόλευκων, από τον οποίο εξαρτάται σχεδόν σε απόλυτο βαθμό δημιουργικά/παραγωγικά το παιχνίδι της ομάδας του Μαρτίνεθ. Από εκεί και πέρα όμως, μεγάλη εμφάνιση έκανε στο ” Θεόδωρος Κολοκοτρώνης” και ο Παναγιώτης Ρέτσος. Για την ακρίβεια ήταν ξανα πολύ καλός, πολλοστή φορά την φετινή σεζόν. Πήγαινε πρώτος πάνω στην μπάλα, έδινε καλύψεις και στον Ροντινέι βγαίνοντας σαν δεξιός μπακ, ήταν καλός και στην πρώτη πάσα, δεν κρυβόταν ούτε εκεί! Οι αριθμοί του Ρέτσου στην Τρίπολη παραπέμπουν όντως σε συγκλονιστική απόδοση. Συγκεκριμένα: 88 επαφές, 69/75 πετυχημένες πάσες, 7/9 πετυχημένες μεγάλες μπαλιές, 3 κλεψίματα/7 ανακτήσεις και 4/6 κερδισμένες μονομαχίες εδάφους!!! Και όλα αυτά παίζοντας με ένεση.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μεγάλη κουβέντα σήκωσε η εμφάνιση του Ολυμπιακού στην Τρίπολη, μέχρι να μπουν στο ματς αρχικά ο Ποντένσε και κυρίως ο Φορτούνης. Η αλήθεια είναι πως χωρίς αυτούς αλλά και τους Μασούρα, Καμαρά ο Ολυμπιακός είχε μεγάλο πρόβλημα στην ανάπτυξη, κυκλοφορία και στις συνεργασίες του. Ήταν τρομερά ασύνδετος κι αυτό οφειλόταν σε πολύ μεγάλο βαθμό στο ότι ο Μαρτίνεθ παράταξε 4άδα με Σολμπάκεν/Μπιέλ στα άκρα, τον Σκάρπα ως 10άρι και τον Ελ Κααμπί μόνο του στην επίθεση. Συν τον Αλεξανδρόπουλο παρτενέρ του Έσε στο δίδυμο των κεντρικών χαφ.

Ο Ισπανός κόουτς των ερυθρόλευκων λόγω το υψηλού βαθμού έντασης και κούρασης που είχε το ματς με την Γουέστ Χαμ προφανώς κι αποφάσισε στην Τρίπολη να κάνει τόσο εκτεταμένο ροτέισον και να μοιράσει ευκαιρίες. Μόνο που όλοι αυτοί δεν είχαν αγωνιστεί ξανά μαζί και ήταν λογικό να μην βρίσκονται μεταξύ τους. Αυτό είναι ένα λάθος του Μαρτίνεθ, που Νοέμβριο μήνα δεν έχει δουλέψει ώστε να υπάρχει χημεία μπροστά όταν δεν παίζουν Φορτούνης-Ποντένσε. Υπάρχουν σημαντικές μονάδες του ρόστερ που δεν έχουν ρολάρει ακόμη. Το αποτέλεσμα; Ο Σολμπάκεν να μην κάνει τίποτα, κυριολεκτικά χαμένος, αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο. Ο Μπιέλ να βγάζει την εικόνα παίκτη που δεν … πολυενδιαφέρεται. Ο Σκάρπα να έχει διάθεση, να ξέρει καντάρια μπάλας, αλλά ακόμη να ψάχνει τον ρόλο του και κυρίως να βγάζει ένα… άγχος λες και πρέπει να δίνει συνέχεια εξετάσεις πως είναι… αντάξιος του Φορτούνη. Και ο Ελ Κααμπί να έχει μάθει να παίζει μόνο με παίκτη κοντά του και να μην μπορεί στο 4-3-3( όπως μπορούσε ο Ελ Αραμπί).

Διαβάστε ακόμη: