Μιλώντας με κάποια στελέχη χρηματιστηριακών, από τα πλέον έμπειρα της αγοράς, ήρθε η συζήτηση μεταξύ άλλων αναφορών και περιπτώσεων εταιρειών και στην Αεροπορία Αιγαίου, την Aegean.

Οι παράγοντες αυτοί, αναφερόμενοι στην περίπτωση της εν λόγω εταιρείας, διατύπωναν την απορία τους, γιατί μία δυναμικά εξελισσόμενη εταιρεία και μάλιστα του 25αρη δείκτη, δεν συγκεντρώνει το ανάλογο ενδιαφέρον από την πλευρά εγχώριων αναλυτών, ακόμα και κάποιων θεσμικών επενδυτών.

Όταν μάλιστα την ίδια ώρα η μετοχή της έχει συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές, καθώς θεωρούν ότι η εταιρεία έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης και αντιστοίχως η μετοχή της ανάλογα περιθώρια αποδόσεων.

Αναφέρθηκαν μάλιστα και ονόματα – θεσμικών, τμημάτων αναλύσεων τραπεζών και χρηματιστηριακών εταιρειών – αλλά για ευνόητους λόγους δεν τα αναφέρω.

Το σκωπτικό συμπέρασμα της παρέας ήταν ότι…δεν προλαβαίνουν!

Θυμίζω ότι στο 1ο εξάμηνο η Aegean παρουσίασε κέρδη 37,1 εκατ. ευρώ και η συνέχεια αναμένεται με ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον, με δεδομένο μάλιστα το πολύ δυνατό 9μηνο, όπως καταγράφηκε από τα τελευταία στοιχεία επιβατικής κίνησης.

Η Aegean στο διάστημα Ιανουαρίου‑Σεπτεμβρίου 2023 μετέφερε συνολικά περισσότερους από 11,9 εκατ. επιβάτες (με 7,1 εκατ. εξ αυτών στο δίκτυο εξωτερικού), καταγράφοντας αύξηση 30% σε σχέση με το 9μηνο του 2022.

Σημαντική ήταν και η δυναμική της εταιρείας στο 3ο 3μηνο του χρόνου (Ιούλιος-Σεπτέμβριος), σε σχέση με το αντίστοιχο πολύ καλό διάστημα του 2022, όπου μεταφέρθηκαν 5,3 εκατ. επιβάτες με εξαιρετικά ισορροπημένη αύξηση, τόσο στην επιβατική κίνηση εσωτερικού (+17%), όσο και στην επιβατική κίνηση εξωτερικού (+18%).

Στο 9μηνο η επιβατική κίνηση στο δίκτυο εξωτερικού της Aegean από και προς το αεροδρόμιο «Βενιζέλος» ενισχύθηκε κατά 38%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό εξωτερικού στο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης ξεπερνά το 45% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Εύλογα, λοιπόν, αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα 9μηνου και ειδικότερα του 3ου 3μήνου, καθώς στο διάστημα αυτό κορυφώθηκε η τουριστική κίνηση στη χώρα.

Διαβάστε ακόμη: