Όπως όλα δείχνουν, ένα σημαντικό μέρος από την επενδυτική ισχύ των 200 εκατ. ευρώ που έχει αποκτήσει πλέον ο όμιλος Intracom πρόκειται να τοποθετηθεί στους τέσσερις πιο επικερδείς πυλώνες ανάπτυξης της επόμενης τριετίας που δεν είναι άλλοι από τα έργα περιβάλλοντος και τεχνολογίας, τα έργα ΣΔΙΤ και παραχωρήσεων, την πράσινη ενέργεια και τη στοχευμένη ανάπτυξη ακινήτων.

Με λίγα λόγια, ο όμιλος μετά και την πώληση της Intrasoft, θα θέσει ως αιχμή του επενδυτικού βέλους δημιουργίας ισχυρής κερδοφορίας την Intrakat. Μια εταιρεία η οποία εμφανίζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα να χτυπάει στα ίσια το ένα έργο μετά το άλλο.

Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της Intrakat, κ. Πέτρου Σουρέτη, ο όμιλος δίνει ήδη το “παρών” σε διαγωνισμούς ΣΔΙΤ με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνούν τα 1,5 δισ. ευρώ όπως οι Μονάδες Επεξεργασίες Απορριμμάτων, το Flyover της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης, ο οδικός άξονας Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, το Φράγμα Χαβρία, τα Κέντρα Πολιτικής Προστασίας κ.λπ.

Ένα νούμερο που ίσως να μην είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που έρχεται στην επόμενη τριετία. Ήδη το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ετοιμάζει για το 2022 νέες δημοπρατήσεις σε δημόσια έργα, ΣΔΙΤ και παραχωρήσεις, αξίας κάτι λιγότερο από 8 δισ. ευρώ.

Η προσοχή όμως της Intrakat είναι στραμμένη και προς το μεγαλύτερο ιδιωτικό έργο στη χώρα, το Ελληνικό, όπου ήδη έχει αναλάβει τις κατεδαφίσεις. Εκεί η κατάθεση των προσφορών για τις βασικές υποδομές στο Ελληνικό, προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ, θα γίνει ηλεκτρονικά στις 30 Νοεμβρίου, με τη Lamda Development να θέλει διακαώς να έχει καταλήξει στον ανάδοχο μέχρι το τέλος του έτους, ώστε τα έργα να ξεκινήσουν στις αρχές του 2022.

Έτσι με τον κύριο όγκο των έργων που θα αναλάβει η Intrakat να πέφτει μέσα στην επόμενη διετία καταλαβαίνει κανείς ότι ο ισολογισμός του 2021 δεν θα έχει απολύτως καμία σχέση σε μέγεθος με εκείνο του 2022 και του 2023, κάτι φυσικά που θα επιδράσει πολλαπλασιαστικά στην τωρινή “μικρή” κεφαλαιοποίηση των 100 εκατ. ευρώ.

Επίσης, ας μην ξεχνάμε και την κορωνίδα μελλοντικών υπεραξιών, τη Γαία Άνεμος, όπου διαθέτει άδειες παραγωγής ενέργειας από αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής δυναμικότητας περίπου 1,1 GW. Εκεί είναι ήδη ώριμα αιολικά πάρκα ισχύος 98 MW, ενώ έως το τέλος του έτους ολοκληρώνεται η κατασκευή και ξεκινά η λειτουργία του αιολικού πάρκου “Φραγκάκι” ισχύος 15 MW.

Όμως προσοχή, σε αυτόν ακριβώς τον τομέα μπορεί να παιχτεί κάτι πολύ μεγάλο για την Intrakat. Υπάρχουν, λοιπόν, “διαρροές” στην αγορά ενέργειας ότι η ΔΕΗ μπορεί να έχει κάνει μια πρώτη επαφή καθώς ενδιαφέρεται μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου να τοποθετήσει άμεσα “κάμποσα” εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ εξαγοράζοντας έτοιμη και στο κουτί από πλευράς αδειών εταιρεία ΑΠΕ στην Ελλάδα.

Διαγραμματικά η μετοχή της Intrakat μετά και το ανοδικό πέρασμα πάνω από την πρώην πολύ σκληρή αντίσταση των 2 με 1,90 ευρώ δείχνει να αφομοιώνει τις όποιες ρευστοποιήσεις δέχεται λειαίνοντας το έδαφος για τη μεγάλη μακροπρόθεσμη πορεία της προς τον επόμενο σημαντικό στόχο των 4 με 4,40 ευρώ με μια μικρή στάση προς “ανεφοδιασμό” στα 3,20 ευρώ.

Ο στροφέας “W” που διέπει τη μετοχή από το 2016 παρουσιάζεται στους τελευταίους μήνες να λαμβάνει μια πιο έντονη ανοδική γωνία κλίσης πιέζοντας για έναν πιο γρήγορο ανοδικό κυματισμό.

pin