Εντυπωσιακές φωτογραφίες του Ήλιου έδωσε στη δημοσιότητα η NASA. Σε μία από αυτές μάλιστα φαίνεται σαν ο ήλιος να χαμογελά. Ένας δορυφόρος της NASA κατέγραψε μια μοναδική εικόνα ενός… χαρούμενου προσώπου πάνω στον ήλιο.

Η Νasa δημοσίευσε την εικόνα την Τετάρτη στο Twitter, γράφοντας: «Σήμερα, το Solar Dynamics Observatory της Nasa συνέλαβε τον ήλιο να ”χαμογελάει”. Υπό υπεριώδες φως, αυτά τα σκοτεινά μπαλώματα στον ήλιο είναι γνωστά ως στεφανιαίες τρύπες και είναι περιοχές όπου αναβλύζουν ταχείς ηλιακοί άνεμοι στο διάστημα».

Το Solar Dynamics Observatory της NASA είναι μια αποστολή που στοχεύει στη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο προκαλείται η ηλιακή δραστηριότητα και επηρεάζει τον καιρό στο διάστημα. Εκτοξεύτηκε για πρώτη φορά στις 11 Φεβρουαρίου 2010. Το διαστημόπλοιο του παρατηρητηρίου μετρά το εσωτερικό του ήλιου, την ατμόσφαιρα, το μαγνητικό πεδίο και την παραγωγή ενέργειας.

Από τότε που κυκλοφόρησε, η φωτογραφία της Nasa έχει προκαλέσει σωρεία σχολίων στο διαδίκτυο, με πολλούς να παρομοιάζουν την εικόνα με μια σκαλισμένη κολοκύθα του Halloween, ένα λιοντάρι μέχρι και τον ήλιο που εμφανίζονται στη γνωστή παιδική εκπομπή Teletubbies.

Διαβάστε ακόμη: