Η Disney, η πολυεθνική εταιρεία ψυχαγωγίας και μέσων ενημέρωσης, πρόσφατα κατοχύρωσε πατέντα για έναν «προσομοιωτή εικονικού κόσμου» στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ. Η ευρεσιτεχνία περιλαμβάνει μια υπολογιστική πλατφόρμα με μνήμη που αποθηκεύει έναν κώδικα λογισμικού, ένα σύστημα παρακολούθησης συνδεδεμένο με την υπολογιστική πλατφόρμα και σε συνδυασμό με μια συσκευή προβολής.

Με απλά λόγια, οι επισκέπτες του θεματικού πάρκου σύντομα θα μπορούν να εξερευνήσουν το Metaverse, μέσω μιας επαυξημένης πραγματικότητας χωρίς ακουστικά.

Αν και ο όμιλος πολυμέσων με έδρα την Καλιφόρνια δεν είναι γνωστός ως τεχνολογική εταιρεία, τα πρόσφατα γεγονότα έχουν μετατοπίσει τη Disney προς αυτή την κατεύθυνση.

H Disney κατοχυρώνει πατέντα στο Metaverse

Η ανάπτυξη του Metaverse

Σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει πρωτοποριακές εμπειρίες, η Disney δίνει μια γεύση του τί μπορεί να επιφυλάσσει στους επισκέπτες της. Η κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας φανέρωσε μια τεχνολογία που θα προβάλλει τρισδιάστατες εικόνες και εφέ εικονικού κόσμου σε φυσικούς χώρους. Αυτό περιλαμβάνει την παρακολούθηση χρηστών για να παρέχει μια εξατομικευμένη εμπειρία.

Η ιδέα διαφέρει από τις υπάρχουσες διεπαφές Metaverse, καθώς δεν απαιτεί ακουστικά για την εμπειρία. Τα σετ μικροφώνου-ακουστικού είναι άβολα, απαιτούν τακτική υγιεινή και προσφέρουν κοινότυπες εμπειρίες.

Σχολιάζοντας την ιδέα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Disney, Bob Chapek, δήλωσε «Η τεχνολογία ευθυγραμμίζεται με αυτό για το οποίο είναι γνωστή η εταιρεία – την αφήγηση. Οι μέχρι σήμερα προσπάθειές μας είναι απλώς ένας πρόλογος σε μια εποχή που θα είμαστε σε θέση να συνδέσουμε τον φυσικό και τον ψηφιακό κόσμο ακόμα πιο στενά, επιτρέποντας την αφήγηση χωρίς όρια στο δικό μας Disney Metaverse». Παρ ‘όλα αυτά, ο Chapek αρνήθηκε να επιβεβαιώσει εάν ο “εξομοιωτής εικονικού κόσμου” θα δει ποτέ το φως της δημοσιότητας. Πρόσθεσε ότι η Disney καταθέτει εκατοντάδες διπλώματα ευρεσιτεχνίας ετησίως για να εξερευνήσει τις τεχνολογίες.