Ο σκηνοθέτης του «The Lord of the Rings» Πίτερ Τζάκσον πουλά το μεγαλύτερο μέρος του στούντιο οπτικών εφέ του, Weta Digital στην Unity, η οποία παράγει λογισμικό για τη δημιουργία βιντεοπαιχνιδιών.

Το ποσό της εξαγοράς ανέρχεται σε 1,6 δισ. δολ. σε μετρητά και μετοχές. Οι εταιρείες δήλωσαν επίσης ότι από κοινού σκοπεύουν να διαμορφώσουν το μέλλον του «metaverse».

«Αυτή η εξαγορά έχει σχεδιαστεί για να θέσει τα απίστευτα αποκλειστικά και εξελιγμένα εργαλεία οπτικών εφέ της Weta στα χέρια εκατομμυρίων δημιουργών και καλλιτεχνών σε όλο τον κόσμο», ανέφερε η δήλωση.

Η Weta Digital, η οποία έχει στο όνομά της έξι Βραβεία Όσκαρ και έξι βραβεία BAFTA (Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης) , έχει δημιουργήσει χαρακτήρες και κόσμους για μια μεγάλη ποικιλία ταινιών, συμπεριλαμβανομένων των «Avatar», «Black Widow» και «Lord of the Rings».

Διάσημη εταιρία gaming

Εν τω μεταξύ, η Unity είναι διάσημη στον κόσμο του gaming για το λογισμικό, το οποίο χρησιμοποιούν τα στούντιο για να δημιουργήσουν επιτυχίες όπως Fall Guys, Pokémon Go” και Call of Duty : Μobile.

«Μαζί, η Unity και η Weta Digital μπορούν να δημιουργήσουν ένα μονοπάτι για κάθε καλλιτέχνη, από οποιονδήποτε κλάδο, ώστε να μπορέσει να αξιοποιήσει αυτά τα απίστευτα δημιουργικά και ισχυρά εργαλεία», αναφέρεται στη ανακοίνωση.

«Το να προσφέρουμε στους επίδοξους δημιουργούς πρόσβαση στην τεχνολογία της Weta Digital δεν θα είναι τίποτα λιγότερο από αλλαγή του παιχνιδιού και η Unity είναι απλώς η εταιρεία που θα φέρει αυτό το όραμα στη ζωή».

Οι ομάδες οπτικών εφέ της Weta Digital θα συνεχίσουν να υπάρχουν ως αυτόνομη οντότητα γνωστή ως WetaFX, υπό την πλειοψηφική ιδιοκτησία του Τζάκσον.

Η εξαγορά αναμένεται να κλείσει κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2021 .