Αδυνατισμένη, πιο άγρια και ταχύτερη μας επανασυστήνεται η Alpine A110 μέσα από τη νέα έκδοση R. Σύμφωνα με τη γαλλική εταιρία το γράμμα R προέρχεται από τη λέξη Radical, δείχνοντας τις ριζικές αλλαγές που έχουν γίνει. Βασίζεται στη μέχρι τώρα πιο σπορ έκδοση A110 S, όμως είναι 10 χλστ. χαμηλότερη, ενώ συνεχίζει να τροφοδοτείται από το γνωστό τετρακύλινδρο turbo κινητήρα των 1.8 λίτρων, απόδοσης 300 ίππων και 340 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

Ωστόσο, η πιο σκληροπυρηνική και πιο οδηγοκεντρική A110 R είναι πιο γρήγορη, καθώς για την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται 3,9 δευτ. (αντί για 4,2 δευτ.) και η τελική ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι 285 χλμ./ώρα (αντί για 275 χλμ./ώρα). Οι βελτιωμένες επιδόσεις σίγουρα οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην αυστηρή δίαιτα της A110 R, με την οποία κατάφερε να χάσει 34 κιλά, ενώ πάνω στη ζυγαριά «βλέπει» πλέον συνολικό βάρος 1.082 κιλά.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε άφθονη χρήση carbon υλικού, το οποίο συναντάμε σε ολόκληρη την επιφάνεια του εμπρός καπό με τις διπλές εισαγωγές αέρα, αφαιρώντας 2,6 κιλά, ενώ έχασε και 12,5 κιλά χάρη στους νέους carbon τροχούς των 18 ιντσών που έχουν διαφορετική σχεδίαση εμπρός – πίσω. Ντύνονται με semi-slick ελαστικά, διαστάσεων 215/40 μπροστά και 245/40 πίσω. Από πίσω τους διακρίνονται οι κόκκινες δαγκάνες και οι δίσκοι 320 χλστ. του ενισχυμένου συστήματος πέδησης.

Οι επεμβάσεις στην ανάρτηση κάνουν τη νέα A110 R πιο άκαμπτη, ενώ διαθέτει και ρυθμιζόμενα αμορτισέρ. Παρατηρήστε επίσης τη διπλή κεντρικά τοποθετημένη εξάτμιση, η οποία δημιουργήθηκε με την τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης, ενώ παράγει πιο ισχυρό ήχο.

Παράλληλα αεροδυναμικές τροποποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στο διαχύτη και σε άλλα τμήματα, προκειμένου να ενισχυθεί η κάθετη δύναμη και να μειωθεί ο συντελεστής οπισθέλκουσας. Η νέα ματ μπλε απόχρωση «Racing Matte Blue» της A110 R είναι εμπνευσμένη από το μονοθέσιο A522 της Alpine στη Formula 1. Αντίθεση σχηματίζει το γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα της carbon οροφής. Το βιβλίο των παραγγελιών για τη νέα A110 R αναμένεται να ανοίξει τον ερχόμενο Νοέμβριο, ενώ προς το παρόν η Alpine δεν έχει δώσει τιμές.

Διαβάστε ακόμη: