H Alpine αποκάλυψε μια νέα ειδική έκδοση του A110, με την οποία αποτίει φόρο τιμής στον πιο εμβληματικό αγώνα αντοχής.

Ο λόγος φυσικά για τις «24 Ώρες» του Λε Μαν που φέτος γιορτάζουν έναν αιώνα ζωής. Η γαλλική εταιρία ασχολείται με τους αγώνες αντοχής από τη δεκαετία του 1960, ενώ το 1978 με το A442 κατάφερε μια εντυπωσιακή νίκη στις 24 Ώρες του Λε Μαν. Η συμμετοχή της το 2024 θα σηματοδοτήσει την εισαγωγή της στην κατηγορία LMDh Hypercar.

Ας επιστρέψουμε όμως στο νέο A110 R Le Mans, το οποίο θα κατασκευαστεί σε μόλις 100 αντίτυπα, αριθμός που προέρχεται από τη φετινή επέτειο του σκληρότερου αγώνα αντοχής στον κόσμο. Σύμφωνα με την Alpine το νέο A110 R Le Mans συνδυάζει την εξελιγμένη αεροδυναμική με μια απίστευτη αναλογία ισχύος/βάρους, όπως το M63, το πρώτο της όχημα που συμμετείχε στον εμβληματικό αγώνα αντοχής το 1963.

Βασίζεται στο A110 R από το οποίο προέρχονται τα carbon ένθετα στην αεροτομή, στην οροφή, στο εμπρός καπό, στους τροχούς και στα bucket καθίσματα Sabelt. Ειδική μνεία γίνεται στο κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας «Road & Trackchock», χάρη στο οποίο η ανάρτηση χαμηλώνει και σκληραίνει 5% για ενισχυμένη σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες μέσα στην πίστα.

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι το νέο A110 R Le Mans των 300 ίππων και βάρους μόλις 1.082 κιλών μπορεί να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δευτ., ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 285 χλμ./ώρα.

Η «στολή» του νέου A110 R Le Mans ξεχωρίζει με τη διπλή μπλε γραμμή που διατρέχει την οροφή, το εμπρός καπό και την αεροτομή. Ασορτί είναι το περίγραμμα στους μαύρους τροχούς, στις δαγκάνες των φρένων και στην ένδειξη «Le Mans» που έχει καρφιτσωθεί στα εμπρός φτερά. Παρατηρήστε ακόμα το carbon πτερύγιο «καρχαρία» στο πίσω παράθυρο, εμπνευσμένο από το A480 που αγωνίστηκε στις 24 Ώρες του Λε Μαν.

Στο εσωτερικό τώρα, συναντάμε χαραγμένη με λέιζερ στο αλεξήλιο την πίστα του αγώνα και το λογότυπο του κεντημένο σε μπλε χρώμα στα προσκέφαλα των καθισμάτων. Παράλληλα μια μεταλλική πλακέτα στη βάση της κεντρικής κονσόλας επισημαίνει το συλλεκτικό χαρακτήρα και τον αριθμό παραγωγής του A110 R Le Mans. Η τιμή του στην αγορά της Γαλλίας ορίζεται στα 140.000 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα