Οι ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν υψηλότερα την Τετάρτη, καθώς οι παγκόσμιες αγορές αφομοιώνουν δεδομένα από τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Ο  πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,7% γύρω στο μεσημέρι στο Λονδίνο, με τους βασικούς πόρους να προσθέτουν 2,9% στα κέρδη ηγετικής θέσης καθώς οι περισσότεροι τομείς και τα μεγάλα χρηματιστήρια σημείωσαν άνοδο.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7516.73 μονάδες θετικός κατά 1,03%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται ανοδικά κατά 0,76% στις 15733.5 μονάδες. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 σε θετικό έδαφος κατά 0,62% στις 7230.23 μονάδες. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 29514.01 μονάδες αυξημένος κατά 0,57%, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 9677 μονάδες θετικός κατά 0,55%.

Οι μετοχές τηλεπικοινωνιών υποχώρησαν κατά 0,4%.

Μια ήπια ανάγνωση για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την Τρίτη ενίσχυσε τις ελπίδες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να πλησιάζει στο τέλος του κύκλου αύξησης των επιτοκίων.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι μετοχές του Χονγκ Κονγκ οδήγησαν τις αγορές Ασίας-Ειρηνικού υψηλότερα μετά τα αισιόδοξα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα, η οποία ανέφερε καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία λιανικών και βιομηχανικών πωλήσεων για τον Οκτώβριο.

Σε άλλες ειδήσεις, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden και ο Πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping αναμένεται να συναντηθούν αυτοπροσώπως στο Σαν Φρανσίσκο την Τετάρτη, σηματοδοτώντας την πρώτη συνάντηση των ηγετών σε περίπου ένα χρόνο.

Ο FTSE 100 σε θετικό έδαφος για το έτος μετά την ανακοίνωση του πληθωρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο βρετανικός FTSE 100 σκαρφάλωσε 0,8% το πρωί της Τετάρτης για να φτάσει σε θετικό έδαφος για το έτος, αφού νέα στοιχεία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχώρησε σε χαμηλό δύο ετών τον Οκτώβριο.

Παρά το ασταθές 2023, ο δείκτης μπλε τσιπ του Ηνωμένου Βασιλείου έχει πλέον αυξηθεί κατά 2,6% σε μηνιαία βάση και 0,8% σε ετήσια βάση.

Ο ονομαστικός δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε απότομα τον Οκτώβριο στο ετήσιο 4,6%, από 6,7% τον προηγούμενο μήνα, κάτω από τις προσδοκίες των οικονομολόγων.

Ο βασικός ΔΤΚ — ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις ασταθείς τιμές των τροφίμων, της ενέργειας, του αλκοόλ και του καπνού — υποχώρησε σε ετήσιο 5,7% τον Οκτώβριο από 6,1% τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε ακόμη: