Πιθανό να φτάσει τα 100.000 δολάρια βλέπουν οι αναλυτές της Goldman Sachs το Bitcoin, εκτιμώντας πως θα συνεχίσει να “κλέβει” μερίδιο από την αγορά των Store of Value (μέσων αποθήκευσης αξίας), και συγκεκριμένα από τον χρυσό.

Σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα, η κεφαλαιοποίηση αγοράς του Bitcoin είναι λίγο κάτω από τα 700 δισ. δολ.. Αυτό αντιπροσωπεύει το 20% της αγοράς «αποθήκης αξίας» που αποτελείται από το Bitcoin και τον χρυσό. Η αξία του χρυσού που είναι διαθέσιμος για επένδυση εκτιμάται στα 2,6 τρισ. δολ..

Goldman Sachs: Το Bitcoin θα φτάσει $100.000 "κλέβοντας" από τον χρυσό

Εάν το μερίδιο του Bitcoin στην αγορά αποθήκης αξίας επρόκειτο «υποθετικά» να αυξηθεί στο 50% τα επόμενα πέντε χρόνια, η τιμή του θα αυξανόταν σε λίγο πάνω από 100.000 δολάρια σε μια σύνθετη ετήσια απόδοση 17% ή 18%, υπογραμμίζει ο Zach Pandl από την Goldman Sachs.

Το Bitcoin έχει υποχωρήσει στα 46.000 δολάρια αφού ενισχύθηκε κατά 60% το περασμένο έτος. Το μεγαλύτερο ψηφιακό asset με βάση τη market value έφτασε στο ρεκόρ των 69.000 δολ. τον Νοέμβριο και έχει αυξηθεί περισσότερο από 4,700% μετά το 2016.

Bloomberg: Το 2021 ήταν η χρονιά του Bitcoin

Maricoin: Έρχεται το πρώτο κρυπτονόμισμα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Είναι απάτη το Ίντερνετ 3.0; Μασκ και Ντόρσεϊ λένε ναι

Φθίνει η ηγεμονία του δολαρίου ως παγκόσμιο αποθεματικό

Το bitcoin θα είναι ο «αντικαταστάτης» του δολαρίου, λέει ο συνιδρυτής του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ

Το Bitcoin είναι η «σκάστρα» της Wall Street