Ευάλωτες θα παραμείνουν οι αγορές μετάλλων σύμφωνα με την Goldman Sachs στο εγγύς μέλλον λόγω της επιδείνωσης της ζήτησης αλλά και των επιπτώσεων από τα υψηλότερα επιτόκια.

«Η οικοδομική και κατασκευαστική δραστηριότητα παραμένει αδύναμη, αλλά παρατηρείται τώρα και πτώση στους όγκους πωλήσεων από τους περισσότερους άλλους κλάδους, με εξαίρεση την αεροδιαστημική», ανέφεραν αναλυτές της Goldman Sachs σε σημείωμά τους την Δευτέρα.

Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι η αγορά χαλκού θα μπορούσε να αντιμετωπίσει βραχυπρόθεσμη πίεση από την πιθανότητα να περιοριστούν οι κινεζικές εισαγωγές του μετάλλου. «Συνεχίζουμε να βλέπουμε το αλουμίνιο ως το βασικό μέταλλο με την καλύτερη σχετική μικρορύθμιση, καθώς συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με τον περιορισμό της προσφοράς της Κίνας», ανέφερε η τράπεζα της Wall Street.

Η Goldman παρέμεινε πτωτική για το νικέλιο με τιμή στόχο 12 μηνών στα 16.000 δολάρια ανά μετρικό τόνο, καθώς ανέμενε ότι η αγορά θα παραμείνει πλεονασματική για το επόμενο έτος λόγω της αύξησης της προσφοράς στην Ινδονησία και την Κίνα.

Το νικέλιο τριών μηνών στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου διαπραγματευόταν περίπου 18.710 δολάρια ανά μετρικό τόνο έως τις 1425 GMT τη Δευτέρα. «Παραμένουμε ανοδικοί στις τιμές spot ανθρακικού λιθίου στην Κίνα (Στόχος 12 εκατ. στα 15.000 $/τόνο) δεδομένων των προσδοκιών μας για το επερχόμενο πλεόνασμα στην αγορά το 2024», ανέφερε η τράπεζα.

Διαβάστε ακόμη: