Εμπειρογνώμονες και υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων από τις επιχειρήσεις, τον ακαδημαϊκό κόσμο, την κυβέρνηση, την κοινωνία των πολιτών και τα μέσα ενημέρωσης συγκεντρώνονται αυτόν τον μήνα στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, για την Ετήσια Συνάντηση των Global Future Councils (Παγκόσμιων Μελλοντικών Συμβουλίων) του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Η συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί στις 16-18 Οκτωβρίου 2023, θα σηματοδοτήσει την πρώτη αυτοπροσώπως συνάντηση της διετής θητείας των μελών του συμβουλίου.

Περισσότεροι από 400 ειδικοί από όλο τον κόσμο θα είναι παρόντες.

Το δίκτυο των Παγκόσμιων Συμβουλίων του Μέλλοντος είναι ένα από τα σημαντικότερα δίκτυα γνώσης με πολλούς και διεπιστημονικούς φορείς στον κόσμο, αφιερωμένο στην εξερεύνηση ενός πιο ανθεκτικού, χωρίς αποκλεισμούς και βιώσιμο μέλλον.

Τα 30 συμβούλια του δικτύου, τα οποία είναι ενσωματωμένα στα 10 κέντρα του Φόρουμ, επικεντρώνονται σε θέματα όπως η δημιουργία θέσεων εργασίας, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, το διεθνές εμπόριο, το κλίμα και η ασφάλεια τροφίμων και νερού, μεταξύ άλλων.

Στη συνεδρίαση του Ντουμπάι, τα μέλη του συμβουλίου θα συζητήσουν και θα εξετάσουν ευκαιρίες για μελλοντικές εξελίξεις και τα πολυάριθμα ζητήματα που εξακολουθούν να εμποδίζουν την οικονομική ανάπτυξη και την ανθρώπινη ανάπτυξη.

Θα υπάρξουν πολλές ιδιωτικές συγκεντρώσεις καθώς και δημόσιες συνεδρίες που μεταδίδονται διαδικτυακά με αγγλική και αραβική μετάφραση.

Οι δημόσιες και ιδιωτικές συναντήσεις θα είναι μια ευκαιρία για τους ειδικούς να δημιουργήσουν συνδέσεις μεταξύ των ατζέντηδων και να δημιουργήσουν ιδέες που μπορούν να βελτιώσουν τη λήψη αποφάσεων τα επόμενα χρόνια.

Οι παρευρισκόμενοι θα αναλάβουν να συζητήσουν τις προκλήσεις και τις λύσεις στο πλαίσιο του συμβουλίου τους και να προτείνουν 1-3 κορυφαίες προτεραιότητες που μπορούν να δημιουργήσουν μετασχηματιστικές αλλαγές σε συγκεκριμένους τομείς θεμάτων.

Μετά τη σύνοδο κορυφής, το φόρουμ θα δημοσιεύσει τις συστάσεις των συμβουλίων σε μια ενοποιημένη έκδοση, η οποία μπορεί να αποτελέσει εργαλείο για τους παγκόσμιους ηγέτες που αναζητούν εμπνευσμένες ιδέες.

Η δημοσίευση θα κοινοποιηθεί πριν ή λίγο μετά την Ετήσια Συνάντηση του Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, τον Ιανουάριο του 2024.

Διαβάστε ακόμη: