Κοινό μέτωπο φαίνεται πως έχουν δημιουργήσει οι Όμιλοι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ και Mytilineos για τον διαγωνισμό του Δήμου Αθηναίων που αφορά το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού αρχικής εκτιμώμενης αξίας 123 εκατ. ευρώ σύμφωνα με πηγές της αγοράς.

Την ίδια στιγμή η Intrakat δεν έχει υποβάλει προσφορά, ενώ ο Όμιλος ΑΒΑΞ δε διαψεύδει, αλλά ούτε και επιβεβαιώνει τις φήμες περί μη συμμετοχής στον διαγωνισμό.

Υπενθυμίζεται πως για χθες είχε ορισθεί η ημερομηνία για την υποβολή φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το νέο γήπεδο του ΠΑΟ, ενώ πηγές του Δήμου Αθηναίων επισημαίνουν  ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα γνωρίζουμε και επίσημα τόσο τον αριθμό των ενδιαφερομένων, όσο και τις συμμαχίες που έχουν δημιουργηθεί για τη διεκδίκηση του έργου.

Προσθέτουν, δε, πως ο διαγωνισμός προχωράει κανονικά, καθώς δεν υπάρχουν ενστάσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέες καθυστερήσεις.

Σημειώνεται πως είχαν δοθεί δύο παρατάσεις για την εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Στην πρώτη είχε ζητηθεί από τους ενδιαφερομένους περισσότερος χρόνο για να προετοιμαστούν καλύτερα, ενώ στη δεύτερη υπήρχε ένα τεχνικό κώλυμα που αφορούσε την ισχύ των πτυχίων των κατασκευαστικών εταιριών, το οποίο και λύθηκε με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή στις 19 Ιανουαρίου.

Στόχος του Δήμου Αθηναίων είναι το νέο γήπεδο του ΠΑΟ να έχει ολοκληρωθεί εντός του 2026, καθώς χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα χρονικά περιθώρια είναι αυστηρά και στενά.

Το νέο γήπεδο του ΠΑΟ στο Βοτανικό εντάσσεται στο γενικότερο project της διπλής ανάπλασης, η οποία αφορά σε συνολική επένδυση ύψους 267 εκατ. Ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα το υπό δημοπράτηση έργο αφορά στην κατασκευή ποδοσφαίρου έως 40.000 θέσεων διεθνών προδιαγραφών FIFA / UEFA 4 αστέρων, το οποίο θα διαθέτει, επίσης, 1.300 θέσεις σε σουίτες.

Επιπλέον, θα ανεγερθούν αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και του Δήμου Αθηναίων, χώροι πρασίνου και αστικές υποδομές.

Επίσης, θα κατασκευαστεί υπόγειο πάρκινγκ χωρητικότητας 325 θέσεων, ενώ θα αναπτυχθούν και επτά εμπορικά καταστήματα.

Διαβάστε ακόμη: