Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς θέσεις εργασίας σε όλον τον κόσμο; Σύμφωνα με την Remity, το να είσαι πιλότος είναι η Νο 1 δουλειά των ονείρων στον πλανήτη. Οι Έλληνες όμως τι θέλουν να γίνουν;

Σε έναν χάρτη που δημιουργήθηκε με βάση δεδομένα αναζήτησης 12 μηνών της google -καταγράφονται οι επιθυμίες των λαών σε όλο τον κόσμο. Η κορυφαία αναζήτηση σε 25 χώρες μεταξύ των οποίων το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και η Αυστραλία, είναι το «πώς θα γίνω πιλότος» με 930.630 αναζητήσεις συνολικά.

Ο «συγγραφέας» είναι δεύτερος με 801.200 αναζητήσεις, αλλά έρχεται πρώτος σε 75 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Ελλάδας. Ο «χορευτής» είναι τρίτος, καθώς συγκέντρωσε 278.720 αναζητήσεις παγκοσμίως και είναι το επάγγελμα που ψάχνουν οι περισσότεροι σε χώρες όπως η Νιγηρία και η Γκάνα.

Τι αναζητούν οι Έλληνες στο ερώτημα «τι θα γίνω όταν μεγαλώσω»

Η πιο περιζήτητη θέση εργασίας στο Google για το 2022

Ο χάρτης καταρτίστηκε από την Remitly, έναν πάροχο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για μετανάστες, εξετάζοντας σχεδόν 200 τύπους θέσεων εργασίας και ανέλυσε τον όγκο αναζήτησης για φράσεις που συνδέονται συνήθως με την έρευνα για μια νέα καριέρα, καθορίζοντας έτσι την πιο περιζήτητη θέση εργασίας στο Google σε κάθε χώρα κατά το περασμένο έτος. Σύμφωνα με την Remitly, το να είσαι πιλότος είναι ένα επάγγελμα που «είναι γνωστό για τις εξαιρετικές αμοιβές, τις μεγάλες προοπτικές απασχόλησης και τις ευκαιρίες για ταξίδια».

Τι αναζητούν οι Έλληνες στο ερώτημα «τι θα γίνω όταν μεγαλώσω»

Πιλότος φαίνεται πως ονειρεύονται να γίνουν οι περισσότεροι κάτοικοι των ΗΠΑ

Και προσθέτει: «Το ‘Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω πιλότος’ αποτελεί εδώ και καιρό όνειρο πολλών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο και, σύμφωνα με την ανάλυση των δεδομένων αναζήτησης που πραγματοποιήσαμε, το επάγγελμα δεν έχει χάσει τίποτα από την γοητεία του».

YouTuber, ηθοποιός, επιχειρηματίας στη λίστα

Ωστόσο, η μελέτη διαπίστωσε γενικά πως οι σταδιοδρομίες στον τομέα των τεχνών και του πολιτισμού αποδείχθηκαν συνολικά οι πιο δημοφιλείς.
Η ιδιότητα του «YouTuber» (195.070 αναζητήσεις) κατατάσσεται στην τέταρτη θέση, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση σε χώρες όπως το Μεξικό και η Ιαπωνία, ενώ πέμπτη είναι η ιδιότητα του «επιχειρηματία» (178.380 αναζητήσεις), ένα επάγγελμα που έχει αποδειχθεί το πιο δημοφιλές σε χώρες όπως το Λουξεμβούργο και η Γουατεμάλα.

Στην Ελλάδα πάλι, οι περισσότεροι αναζητούν «πώς να γίνουν συγγραφείς»

Τι αναζητούν οι Έλληνες στο ερώτημα «τι θα γίνω όταν μεγαλώσω»

Το να γίνεις «ηθοποιός» (176.180 αναζητήσεις) είναι έκτο και κορυφαίο σε χώρες όπως η Τουρκία και η Αυστρία, ενώ το να είσαι «influencer» είναι έβδομο (159.180 αναζητήσεις) και το πιο περιζήτητο επάγγελμα σε χώρες όπως η Ισπανία, η Βενεζουέλα και η Αργεντινή.

Όγδοος είναι ο «προγραμματιστής» (125.310 αναζητήσεις), ένας ρόλος που κατέχει την πρώτη θέση σε χώρες όπως η ΠΓΔΜ. Την ένατη θέση καταλαμβάνει το «να γίνεις τραγουδιστής» (121.430 αναζητήσεις) και δέκατη το να είσαι δάσκαλος (114.950 αναζητήσεις).

Οι Ευρωπαίοι θέλουν να γίνουν… συγγραφείς

Εκτός όμως από έναν παγκόσμιο χάρτη, η Remitly έχει επίσης καταρτίσει χάρτες με περιφερειακές αναλύσεις για τα δεδομένα αναζήτησης.

Για παράδειγμα, στην Ευρώπη, το να είσαι συγγραφέας είναι κορυφαίο σε όλη τη Σκανδιναβία καθώς και σε χώρες όπως η Ελλάδα, ενώ οι Γάλλοι αναζητούν συχνότερα πληροφορίες για το πώς να γίνεις δικηγόρος. Στην Πορτογαλία, το να είσαι πυροσβέστης είναι το νούμερο ένα και στη Γερμανία, το να είσαι καθηγητής είναι η δουλειά των ονείρων.

Διαβάστε ακόμη: