Την στήριξή του για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα εξέφρασε ο κορυφαίος λαϊκός τραγουδιστής Γιώργος Μαργαρίτης.

Σε συνέντευξή του στο ethnos.gr και στον Άγγελο Γεραιουδάκη, ο Γιώργος Μαργαρίτης μίλησε, μεταξύ άλλων, για την πορεία του, τα λάθη του, τον τρόπο που βλέπει τον εαυτό του, την πολιτική του στάση, αλλά και τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Ο «τραγουδιστής της Ομόνοιας» όπως πολλοί τον αποκαλούσαν, μετρά δεκαετίες ολόκληρες στον χώρο του ελληνικού τραγουδιού, με συνεργασίες επί συνεργασιών, «εμπειρίες» και ιστορίες από την νυχτερινή ζωή άλλων εποχών.

Γιώργος Μαργαρίτης: Στο «πλάι» της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Έχοντας κατά καιρούς, κάνει διάφορες δηλώσεις υπέρ της υιοθεσίας παιδιών από γκέι ζευγάρια και γενικά έχει δείξει μία συμπάθεια προς τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, ο Γιώργος Μαργαρίτης δηλώνει αυτή τη φορά:

«Δικά μας παιδιά είναι και αυτά. Θέλω να περνάνε καλά. Τι θα βγει αν πω κάτι διαφορετικό; Βγαίνουν μερικοί και λένε μόνο κακίες. Ας βγάλουμε την καλοσύνη μας προς τα έξω. Εδώ θα μείνουν όλα. Εμείς θα φύγουμε».

Σε αντίθεση με τους περισσότερους λαϊκούς καλλιτέχνες της χώρα, ο Γιώργος Μαργαρίτης έχει μιλήσει στο παρελθόν για τους γκέι γάμους και τις υιοθεσίες από ομοφυλόφιλα ζευγάρια, εξηγώντας απλά πως δεν του πέφτει λόγος.

«Υπάρχουν τόσα παιδιά που είναι μόνα τους, μακάρι να μπορούν να τα πάρουν να μεγαλώσουν και να τα κάνουν δικά τους» έχει δηλώσει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Αυτή την περίοδο, ο Γιώργος Μαργαρίτης βρίσκεται στο στούντιο και ηχογραφεί τον νέο του δίσκο.

«Ετοιμάζω ένα νέο άλμπουμ, με δέκα τραγούδια, που θα κυκλοφορήσει μάλλον τον Σεπτέμβριο από τη Minos EMI. Οι στίχοι των κομματιών είναι του Κώστα Μπαλαχούτη, μελωδίες δικές μου και οι ενορχηστρώσεις του Φοίβου Δεληβοριά. Με τον Φοίβο δεν ανταμώσαμε τυχαία. Είναι μίας άλλης γενιάς από εμένα, έχει ένα προχωρημένο μυαλό και θ’ αφήσει το δικό του προσωπικό στίγμα επάνω στον δίσκο».