Καλεσμένος της εκπομπής «Αυτός και ο Άλλος» βρέθηκε ο Γιώργος Καπουτζίδης το βράδυ της Τρίτης όπου και προχώρησε σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης. Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Καπουτζίδης, μίλησε και για το κομμάτι της σεξουαλικότητάς του. Πώς το αντιμετώπισε στην αρχή και πώς το αντιμετωπίζει τώρα.

«Η σεξουαλικότητά μου με έκανε εσωστρεφή»

Ο γνωστός σεναριογράφος και ηθοποιός αναφέρθηκε στη σεξουαλικότητά του, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να βρίσκεται σε ένα κανάλι που δεν θέλουν έναν γκέι.

«Αυτό που με έκανε εσωστρεφή, είναι η σεξουαλικότητά μου. Όταν το συνειδητοποίησα, κλείστηκα. Αλλά και στο πώς το επικοινωνείς. Δυσκολεύτηκα τότε όταν το κατάλαβα. Τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Τότε νόμιζες πως ήσουν ο μόνος στον κόσμο. Τη δεκαετία του ΄80 ένας γκέι ήταν ένας άνθρωπος από το περιθώριο. Έβλεπα αυτό. Δεν ήταν αποδεκτός ή ήταν αυτός που έτρωγε σφαλιάρες στις ελληνικές ταινίες και τον κορόιδευαν. Ήταν καρικατούρα. Άρα έλεγες εκεί θα είμαι κι εγώ.

Δε θέλω να δίνω συμβουλές. Γιατί για να δώσεις συμβουλή πρέπει να γνωρίζεις τη ζωή του…Δε θέλω να δίνω συμβουλές. Αλλά θέλω να βοηθήσω τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στην Ελλάδα. Είμαι αποφασισμένος γι΄αυτό!» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Και συνέχισε λέγοντας ότι «Νιώθω ότι είμαι πάντα ξεκάθαρος με τον κόσμο. Όλοι οι γκέι είναι ανοιχτοί με το περιβάλλον τους. Δεν θέλω να είμαι σε ένα κανάλι που δεν θέλουν ένα γκέι, ή σε μια διαφήμιση που δεν θέλουν ένα γκέι».

Γιώργος Καπουτζίδης

Γιώργος Καπουτζίδης: «Δεν ήθελα να ταλαιπωρηθούν οι γονείς μου»

Ύστερα, ο Γιώργος Καπουτζίδης αναφέρθηκε και στους γονείς του, για τους οποίους ανησυχούσε, αλλά τελικά τον στήριξαν και είναι συνεχώς δίπλα του.

«Το μόνο που με απασχολούσε, επειδή ήμουν 600 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη μου, ήταν να μην ταλαιπωρηθούν με σούσουρο οι γονείς μου. Όταν κατάλαβα ότι οι γονείς μου δεν έχουν κανένα θέμα, έμεινα ήσυχος. Αν υπήρξε σούρουρο από γνωστούς τους, τους απομάκρυναν. Τους αγαπώ πολύ και μου έχουν λείψει. Έχω να τους δω πολύ καιρό. Από τον Οκτώβρη» είπε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Τέλος, ο Γιώργος Καπουτζίδης, μιλώντας για την γενναία απόφαση της Σοφίας Μπεκατώρου να μιλήσει για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη, τόνισε «Θαυμάζω απεριόριστα τη Σοφία Μπεκατώρου. Είναι πρότυπο. Η ισότητα δεν έχει γίνει πραγματικότητα. Πρέπει να μάθει ένας άντρας πως να συμπεριφέρεται σε μια γυναίκα».