Μήνυμα στήριξης των ΛΟΑΤΚΙ σε μια Ευρώπη της ισότητας και του σεβασμού στέλνει μέσω Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνυπογράφει με άλλους 15 Ευρωπαίους ηγέτες σχετική επιστολή προς την πρόεδρο της Κομισιόν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Το μίσος, η μισαλλοδοξία και οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στην Ένωσή μας. Γι ‘αυτό, σήμερα και κάθε μέρα, υποστηρίζουμε την πολυμορφία και την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ, έτσι ώστε οι μελλοντικές μας γενιές να μπορούν να μεγαλώσουν σε μια Ευρώπη ισότητας και σεβασμού», έγραψε στο Twitter στα αγγλικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Βαρβιτσιώτης για ΛΟΑΤΚΙ: Η Ελλάδα συνυπογράφει την κοινή δήλωση κατά της Ουγγαρίας

O αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, γνωστοποίησε ότι η Ελλάδα υπογράφει την κοινή δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενάντια στον νόμο της Ουγγαρίας, ο οποίος στρέφεται κατά των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Με ανάρτηση του στο Twitter ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρει ότι η χώρα μας, μετά τις ανεπαρκείς εξηγήσεις στο χθεσινό συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων επί του συγκεκριμένου ζητήματος, συνυπογράφει την εν λόγω κοινή δήλωση.

«Η Ελλάδα μετά τις ανεπαρκείς εξηγήσεις της Ουγγαρίας στο χθεσινό συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων συνυπογράφει την κοινή δήλωση των χωρών που ζητούν δράση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον νόμο που στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Η ξεκάθαρη θέση που πήραμε στο χθεσινό συμβούλιο σήμερα αποτυπώνεται και στην συνυπογραφή της σχετικής κοινής δήλωσης».