O αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, γνωστοποίησε ότι η Ελλάδα υπογράφει την κοινή δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενάντια στον νόμο της Ουγγαρίας, ο οποίος στρέφεται κατά των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Με ανάρτηση του στο Twitter ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρει ότι η χώρα μας, μετά τις ανεπαρκείς εξηγήσεις στο χθεσινό συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων επί του συγκεκριμένου ζητήματος, συνυπογράφει την εν λόγω κοινή δήλωση.

«Η Ελλάδα μετά τις ανεπαρκείς εξηγήσεις της Ουγγαρίας στο χθεσινό συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων συνυπογράφει την κοινή δήλωση των χωρών που ζητούν δράση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον νόμο που στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Η ξεκάθαρη θέση που πήραμε στο χθεσινό συμβούλιο σήμερα αποτυπώνεται και στην συνυπογραφή της σχετικής κοινής δήλωσης».

Oι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Είχε προηγηθεί της δήλωσης Βαρβιτσιώτη, ανάρτηση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου ο οποίος υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν υπέγραψε την κοινή δήλωση 13 χωρών κατά των διακρίσεων σε βάρος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στην Ουγγαρία και έκανε λόγο για ανοχή της ΝΔ στην βαρβαρότητα.

«Μένουμε Ουγγαρία! Η ελληνική κυβέρνηση δεν υπέγραψε την κοινή δήλωση κατά των διακρίσεων σε ΛΟΑΤΚΙ άτομα που εφαρμόζει η Ουγγαρία του Όρμπαν. Την δήλωση κατά του στιγματισμού και της στοχοποίησης που δέχεται η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στην Ουγγαρία υπέγραψαν 13 χώρες μέλη της Ε.Ε.Το άλλο μισό της βαρβαρότητας είναι να την ανέχεσαι. Η ΝΔ διάλεξε για άλλη μια φορά η χώρα μας να είναι με την λάθος μεριά της ιστορίας» είχε γράψει στο facebook ο Νάσος Ηλιόπουλος.