Σήμερα (28/11), ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε στην ισχυρή, αναπτυξιακή προοπτική και τα σημαντικά οφέλη που προκύπτουν για την τοπική κοινωνία και οικονομία της Θεσπρωτίας, μιλώντας στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Ο κ. Υπουργός υπογράμμισε το ιδιαιτέρως υψηλό τίμημα (84 εκατ. ευρώ) για την κατακύρωση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας, για τα επόμενα σαράντα χρόνια.

Ακόμη, τόνισε ότι «ο Οργανισμός, υπό τη νέα διοίκηση που θα προκύψει από την παραχώρηση, δε θα περιλαμβάνει, πλέον, το σύνολο της υφιστάμενης χερσαίας ζώνης λιμένος, όπως τη διαχειρίζεται σήμερα. Τμήματα του λιμένα, που δεν απαιτούνται για την ομαλή του λειτουργία ή δεν αποτελούν μέρος του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης, θα αποδοθούν στους Δήμους της περιοχής. Ικανοποιείται, έτσι, ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Σε αντίθεση με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έκανε τίποτα για την αξιοποίηση των λιμανιών μας, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, ώστε να αναβαθμισθούν ουσιαστικά και να ενισχύσουν τη θέση τους στον παγκόσμιο χάρτη των μεταφορών», υπογράμμισε ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Τέλος, επεσήμανε ότι «η στρατηγική μας δικαιώνεται. Η αξιοποίηση των λιμένων της χώρας προχωρά, όπως είχαμε δεσμευθεί και η υπεραξία που προκύπτει, αποδίδεται στους πολίτες κάθε τοπικής κοινωνίας, αναβαθμίζει τη γεωστρατηγική θέση της πατρίδας μας και ενισχύει την εθνική οικονομία».

Διαβάστε ακόμη: