Ο Γιάννης Μπέζος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» και μεταξύ άλλων μίλησε για τον ρόλο του σκηνοθέτη σε μία παράσταση, αλλά και τα φαινόμενα λεκτικής κακοποίησης που προκύπτουν σε μια παράσταση, λόγω κατάχρησης εξουσίας.
Ο ηθοποιός αρχικά δήλωσε: «Εμείς στην Ελλάδα θεωρούμε ότι το να είσαι σκηνοθέτης είναι προαγωγή. Είναι αστεία πράγματα αυτά, ο σκηνοθέτης είναι εφεύρημα των τελευταίων 130 χρόνων. Χωρίς τον ηθοποιό, δεν υπάρχει τίποτα. Επομένως, είναι το πρωτοκύτταρο και ο “βασιλιάς” της δουλειάς μας».
Στη συνέχεια, μίλησε για τον ρόλο του σκηνοθέτη. «Υποχρέωση ενός σκηνοθέτη που βλέπει σοβαρά τη δουλειά του είναι να καταλάβει ότι αυτός ο άνθρωπος θα βγει στη σκηνή και θα υπερασπιστεί ακόμα και τη δική μου επιθυμία. Αν γίνει κοινό κτήμα με τον θίασο, θα έχουμε επιτυχία», τόνισε.
Πρόσθεσε επίσης: «Αυτό πρέπει να το κάνει ο σκηνοθέτης με έναν τρόπο. Εγώ έχω μια άποψη, ότι όταν κάνουμε έναν θίασο, είναι ο καλύτερος που υπάρχει στον πλανήτη. Πρέπει όλοι να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, θάρρος, να παίζουν με το βλέμμα στον ορίζονται, όχι φοβισμένα. Κι ότι απευθυνόμαστε σε θεατές που φέρνουν το μεροκάματό τους για να μας δουν, έρχονται να χαρούν».
Τέλος, τόνισε: «Αυτό προσπαθώ να κάνω εγώ, διευθύνοντας τους συναδέλφους μου. Το κύρος ενός σκηνοθέτη αποδεικνύεται από αυτά που κρύβεις, όχι από αυτά που δείχνεις. Δεν αποδεικνύεις ούτε με το να βρίζεις, ούτε να πετάς καρέκλες, ούτε να υποβαθμίζεις ή να προσβάλλεις τους άλλους. Αυτά είναι πασέ και δεν μας οδήγησαν μπροστά».
Γιάννης Μπέζος: Ο Χίτλερ είναι αρνί μπροστά στην ελληνική οικογένεια
Θεοχάρης Ιωαννίδης: Κλαίω συνέχεια και πολύ εύκολα, ακόμα και με τις διαφημίσεις
Γιάννης Μπέζος: «Μερικές φορές ήμουν αδιάφορος με την κόρη μου»