Ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος δεν χρειάζεται πλέον συστάσεις στο ελληνικό κοινό, είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο γερμανόφωνος Τύπος, πλην εξαιρέσεων, δεν ξαγρύπνησε για να καταγράψει το αποτέλεσμα αυτού που η Tagesschau, η διαδικτυακή σελίδα της ειδησεογραφικής εκπομπής του πρώτου γερμανικού δημόσιου καναλιού ARD, είχε αποκαλέσει σε προηγούμενο άρθρο της ως «θεραπεία σοκ για το στρατόπεδο της κεντροαριστεράς».
Στέφανος Κασσελάκης: Πρώην έμπορος πρώτων υλών ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Όπως ενημερώνει η Tagesschau το γερμανικό αναγνωστικό κοινό αναδημοσιεύοντας τηλεγράφημα του γαλλικού ειδησεογραφικού πρακτορείου AFP ότι «ένας πρώην έμπορος πρώτων υλών» είναι ο νέος πρόεδρος του κόμματος και διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα. Και ως παντελώς άγνωστος στη Γερμανία παραθέτει ορισμένα σημεία από το πλούσιο βιογραφικό του επιλέγοντας ακριβώς αυτό, το ό,τι εργάστηκε στις ΗΠΑ και ήταν μεταξύ πολλών άλλων trader στην υπηρεσία της Goldman Sachs.
«Είναι πρωτάρης της πολιτικής ο 35χρονος νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτός που θα διαδεχθεί τον Τσίπρα και που επικράτησε κερδίζοντας, μεταξύ άλλων, την πρώην υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου» αναφέρει ο αρθρογράφος για να περιγράψει τις διαστάσεις αυτής της απρόσμενης πριν λίγες εβδομάδες νίκης. «Η εσωκομματική προεκλογική εκστρατεία είχε αποκαλύψει βαθιά ρήγματα στο μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα. Ο νέος αρχηγός του κόμματος ήταν άγνωστος στην Ελλάδα μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες και δεν είχε αναλάβει ποτέ αιρετό αξίωμα».
Το ίδιο τηλεγράφημα, όπως αναφέρει η DW, αναδημοσιεύεται και στη διαδικτυακή σελίδα του ORF, της αυστριακής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης. Ο αυστριακός δημοσιογράφος δίνει ως τίτλο τον χαρακτηρισμό του «ουρανοκατέβατου» νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Το επιμύθιο στο ίδιο το τηλεγράφημα του AFP είναι ότι «σε κάθε περίπτωση το κόμμα γυρίζει την σελίδα Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παραμένει ο άνθρωπος του μπρα ντε φερ με τους πιστωτές, όταν η Ελλάδα έφτασε μια ανάσα από την έξοδο από την ευρωζώνη το 2015» χωρίς να αναφέρει τις δραματικές λεπτομέρειες εκείνου του Ιουλίου πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μπερλεμόν.
Διαβάστε ακόμη: