Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατόπιν του ετήσιου ελέγχου που διενεργήθηκε από την Επιτροπή Υποψηφιοτήτων, ανακοίνωσε τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τους σχετικούς ελέγχους, ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης έχει πάψει να πληροί τα κριτήρια ανεξαρτησίας, καθώς έχει συμπληρώσει εννέα (9) έτη ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και καθίσταται μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., διατηρώντας την θέση του Αντιπροέδρου και αντικαθίσταται στη θέση του Επικεφαλής των Ανεξαρτήτων Μελών (Lead Independent Director) από τον κ. Σπυρίδωνα Καπράλο.

Αναλυτικά το ΔΣ:

1. Περιστέρης Γεώργιος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος
2. Ταμβακάκης Απόστολος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., Μη Εκτελεστικό Μέλος,
3. Γουρζής Μιχαήλ, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., Εκτελεστικό Μέλος
4. Λαζαρίδου Πηνελόπη, Εντεταλμένη Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος
5. Μπενόπουλος Άγγελος, Εντεταλμένος Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος
6. Αντωνάκος Δημήτριος, Εκτελεστικό Μέλος
7. Λάμπρου Κωνσταντίνος, Εκτελεστικό Μέλος
8. Μουστάκας Εμμανουήλ, Εκτελεστικό Μέλος
9. Σουρέτης Πέτρος, Εκτελεστικό Μέλος
10. Αφεντούλης Δημήτριος, Μη Εκτελεστικό Μέλος
11. Apkarian Gagik, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό μέλος
12. Δεληκούρα Αικατερίνη, Ανεξάρτητο, Μη Εκτελεστικό μέλος
13. Καπράλος Σπυρίδων, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό μέλος, Ανώτερος Ανεξάρτητος Σύμβουλος
14. Σκορδάς Αθανάσιος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό μέλος
15. Στάικου Σοφία, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό μέλος

Τέλος το Δ.Σ. αποφάσισε ότι μετά την απώλεια της ιδιότητας του ανεξάρτητου μέλους από τον κ. Ταμβακάκη, η Επιτροπή Υποψηφιοτήτων ανασυγκροτήθηκε σε Σώμα και Πρόεδρός της κατέστη ο κ. Σπυρίδων Καπράλος και μέλη η κα Δεληκούρα και οι κ.κ. Apkarian και Ταμβακάκης.

Σε συνέχεια της απόφασης για την ανασυγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας “ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.”, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την συνέχιση της λειτουργίας της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας με τρία μέλη, έως την εκλογή νέας Επιτροπής, ενόψει λήξης της θητείας της την 30.06.2023, στην πλειοψηφία τους ανεξάρτητα και συγκεκριμένα τους κ.κ.:

  • Σπυρίδωνα Καπράλο, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ, Πρόεδρο
  • Δημήτριο Αφεντούλη, Μη εκτελεστικό μέλος Δ.Σ., Μέλος
  • Άγγελο Ταγματάρχη, Ανεξάρτητο τρίτο πρόσωπο, μη μέλος Δ.Σ., Μέλος

Μέλη της Επιτροπής Ελέγχου πληρούν τεκμηριωμένα τις προϋποθέσεις του άρθρου 44 του ν. 4449/2017, πληρούν στην πλειοψηφία τους τα κριτήρια ανεξαρτησίας του άρθρου 9 του ν. 4706/2020, διαθέτουν όλοι επαρκή γνώση του τομέα Κατασκευές & Υλικά Κατασκευών / Κατασκευών, στον οποίο δραστηριοποιείται η Εταιρεία, ο κ. Άγγελος Ταγματάρχης διαθέτει αποδεδειγμένα επαρκή γνώση στον τομέα της ελεγκτικής και της λογιστικής και όλα τα Μέλη είναι σε θέση να υλοποιήσουν τις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις τους.

Το θέμα εκλογής νέας Επιτροπής Ελέγχου θα τεθεί στην επόμενη Γενική Συνέλευση, η οποία θα καθορίσει το είδος της Επιτροπής Ελέγχου (επιτροπή του Διοικητικού Συμβουλίου ή ανεξάρτητη επιτροπή), τη σύνθεση (αριθμός μελών και ιδιότητές τους) και την θητεία τους, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων.

Διαβάστε περισσότερα