Το 74% των Γάλλων δηλώνει ότι υπάρχουν πάρα πολλοί μετανάστες στη Γαλλία –έναντι 63% που πίστευε το ίδιο πράγμα, πριν από πέντε χρόνια– ενώ, το 55% πιστεύει ότι η χώρα πρέπει να συνεχίσει να υποδέχεται πρόσφυγες που ζητούν άσυλο, επειδή διώκονται στη χώρα τους, έναντι 65% που πίστευε το ίδιο, πριν από πέντε χρόνια.

Αυτά, συνάγονται από δημοσκόπηση της εταιρείας Odoxa – Backbone που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της γαλλικής εφημερίδας Figaro, εν όψει της διαμόρφωσης ενός νέου νομοθετικού πλαισίου για τη μετανάστευση, στην Γαλλία.

Πάνω από το 50% των Γάλλων αναφέρουν ότι είναι ορθό να δίδεται η δυνατότητα στους αιτούντες άσυλο να εργασθούν αμέσως μόλις υποβάλουν την απαραίτητη αίτηση για νομιμοποίηση, καθώς και να χορηγείται άδεια διαμονής σε παράτυπους εργαζομένους από τρίτες χώρες, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να δραστηριοποιηθούν στα λεγόμενα ελλειμματικά επαγγέλματα, ήτοι σε αυτά που η προσφορά εργασίας από Γάλλους πολίτες είναι ανεπαρκής.

Τέλος, το μεταναστευτικό ζήτημα απασχολεί τους Γάλλους, όμως, όχι τόσο, όσο άλλα ζητήματα, όπως ο πληθωρισμός, ο τομέας της υγείας και το ασφαλιστικό, σύμφωνα με την δημοσκόπηση.

Διαβάστε ακόμη: