Σήμερα το πρωί (04/01), δύο οικολόγοι ακτιβιστές έβαψαν με πορτοκαλί μπογιά τμήμα της κεντρικής πόρτας του γαλλικού πρωθυπουργικού μεγάρου, γνωστού ως «Ματινιόν», σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως ανέφεραν, για την αδράνεια έναντι της κλιματικής αλλαγής.

Τα δύο άτομα συνελήφθησαν αμέσως από τους παρόντες αστυνομικούς και ανήκουν στην ομάδα Dernière Rénovation, η οποία δρα με βάση τα πρότυπα της αντίστοιχης βρετανικής ομάδας Just Stop Oil που –τον τελευταίο καιρό– θέτει πασίγνωστα έργα τέχνης στο στόχαστρο, σύμφωνα με δημοσιεύματα γαλλικών Μέσων ενημέρωσης.

Πρόσφατα, υπήρξε βανδαλισμός σε έργο τέχνης του Βαν Γκογκ, καθώς έλουσαν τον πίνακα «Ο σπορέας» με σούπα

«Μόδα» έχουν γίνει οι βανδαλισμοί έργων τέχνης σε μουσεία ευρωπαϊκών χωρών, με στόχο αυτή τη φορά έναν πίνακα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Τέσσερις ακτιβίστριες της Last Generation πέταξαν σούπα στον πίνακα «Ο σπορέας», ο οποίος βρίσκεται στη Ρώμη. Ο πίνακας, έργο του 1888, είναι προστατευμένος πίσω γυάλινη προθήκη και δεν έπαθε τίποτα. Η ιταλική αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις.

Οι ακτιβίστριες ισχυρίσθηκαν ότι η πράξη τους είναι «μία απελπισμένη και επιστημονικά βάσιμη κραυγή, που δεν μπορούμε να την καταλάβουμε απλώς σαν βανδαλισμό».

Στόχος των ακτιβιστών για το κλίμα ο διάσημος πίνακας “Κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι”

Διαβάστε ακόμη: