Ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σχολίασε τη χθεσινή αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου, όπου πλέον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τους 45 βουλευτές διαθέτει πλέον 36, λέγοντας ότι «θα σταματήσει η κατάσταση εσωστρέφειας που ήταν μια πολύ ανώμαλη περίοδος για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι η αποχώρηση δεν θα πλήξει ιδιαίτερα το κόμμα και σχολίασε ότι οι αποχωρήσαντες «ήταν σχετικά μεγάλα ονόματα, όταν ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας ανάφερε ότι θέλει να λήξει η συζήτηση περί υπονόμευσης του ΣΥΡΙΖΑ και ευχήθηκε «καλή τους τύχη».

Αναφερόμενος στους λόγους της αποχώρησης, είπε χαρακτηριστικά: «Προφανώς δεν υπήρχε λόγος αποχώρησης, ήταν η πρώτη διάσπαση παγκοσμίως χωρίς πολιτικό επίδικο».

Ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ μετακινήθηκε από την Αριστερά, όπως ασκούν κριτική όσοι αποχώρησαν, ο Γιώργος Τσίπρας απάντησε: «Πότε προλάβαμε;». Μάλιστα, συνέχισε λέγοντας ότι στον χώρο της Αριστεράς υπήρχε προσπάθεια με μοναδική αποστολή να μην πηγαίνει ψηλά ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ματαιοπονούν» είπε και συμπλήρωσε πως το θέμα είναι να εκφράσουμε την κοινωνία.

Σε ερώτηση για τον Αλέξη Τσίπρα, ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «η εξέλιξη δεν ήταν ευχάριστη ούτε για εκείνον που έχτισε τον ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζοντας ότι «Ο Αλέξης Τσίπρας ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ. Τελεία εκεί».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι υπάρχει χώρος στο κέντρο και πως είναι αποτυχία των υπολοίπων ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταλάβει τον πολιτικό χώρο από τα δεξιά ως το κέντρο. «Θα περιμένετε ακόμη μερικούς μήνες για να δούμε πού είναι η κατάσταση», σχολίασε ο Γιώργος Τσίπρας, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της χθεσινής δημοσκόπησης της Pulse, λέγοντας ότι η κατάσταση «προφανώς αλλάζει» την αποχώρηση.

Διαβάστε ακόμη: