Η Navios Maritime Partners L.P. (“Navios Partners”) (NYSE: NMM), διεθνής πλοιοκτήτης και διαχειριστής πλοίων ξηρού φορτίου και δεξαμενόπλοιων, ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο και την εξάμηνη περίοδο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2024.

Η Αγγελική Φράγκου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Partners δήλωσε: «Είμαι ικανοποιημένη με τα αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2024. Η Navios ανακοίνωσε έσοδα ύψους 342,2 εκατομμυρίων δολαρίων και καθαρά κέρδη ύψους 101,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα κέρδη ανά κοινή μονάδα ήταν 3,30 δολάρια και το καθαρό δάνειο προς αξία ήταν 31,6%».

Η Αγγελική Φράγκου συνέχισε: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην επιχείρησή μας αγοράζοντας ελκυστικά περιουσιακά στοιχεία. Με σημαντική βελτίωση του καθαρού LTV από το τέλος του 2023, επαναγοράζουμε επίσης μονάδες στο πλαίσιο του προγράμματος επαναγοράς κοινών μονάδων ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Μέχρι τις 12 Αυγούστου 2024, επαναγοράσαμε 197.148 μονάδες για περίπου 9,7 εκατομμύρια δολάρια. Εάν προστεθούν στα μερίσματα, έχουμε επιστρέψει συνολικά περίπου 12,8 εκατομμύρια δολάρια στους μεριδιούχους μας από το 2024.

Περίπου 90 εκατομμύρια δολάρια παραμένουν διαθέσιμα στο πλαίσιο του προγράμματος. Περαιτέρω επαναγορές θα εξαρτηθούν από μια σειρά προϋποθέσεων, συμπεριλαμβανομένων των γενικών συνθηκών της αγοράς και των επιχειρηματικών συνθηκών, των αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης και άλλων επενδυτικών ευκαιριών».

Διαβάστε ακόμη: