Είναι δυνατόν να τρέχεις με 300 χιλιόμετρα την ώρα και να ασχολείσαι με μια γάτα; Ναι, από ό,τι φαίνεται είναι, αν η γάτα λέγεται Formulino. Η γάτα από την Ίμολα, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη Formula 1 γιατί είναι το πιο τυχερό αιλουροειδές εκεί έξω. Η καριέρα της ξεκίνησε το 2020, όταν εντοπίστηκε στο Grand Prix της Emilia-Romagna.

Κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων πριν από το GP, ο Sebastian Vettel που τότε οδηγούσε ακόμη για την Ferrari, αρνήθηκε να φωτογραφηθεί μαζί με τον Formulino, επειδή δε συμπαθεί τις γάτες. Από την άλλη, ο Lewis Hamilton έκανε ακριβώς το αντίθετο, πλησιάζοντας τον Formulino για να τον χαϊδέψει.

Στον αγώνα που διεξήχθη λίγες ώρες μετά, ο Hamilton κατακτούσε την πρώτη θέση, ενώ ο Vettel τερμάτισε 12ος χωρίς να κερδίσει πόντο. Αυτό ήταν. Τα social media έκαναν viral τον Formulino και τον χαρακτήρισαν ως έναν ακόμη λόγο για την αποτυχία της Ferrari. Έκτοτε, ο Formulino υιοθετήθηκε ως η μασκότ του Grand Prix της Imola. Έχει επίσης τη δική του VIP κονκάρδα.

Formulino

Επέζησε και από τις πλημμύρες στην Emilia-Romagna

Ο Formulino λατρεύεται από τους φίλους της Formula 1 και όχι μόνο και πολλοί ήταν εκείνοι που ανησύχησαν για την περίπτωσή του μετά από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Emilia-Romagna. Ευτυχώς, όπως αναφέρθηκε και στην προσωπική του σελίδα στο Instagram -που παρεμπιπτόντως μετρά σχεδόν 30.000 followers- ο Formulino είναι υγιής και έτοιμος να φωτογραφηθεί με τους οδηγούς που θα τον επισκεφθούν στην Ιταλία.

Διαβάστε περισσότερα