Η ιταλική ομάδα μπαίνει στη νέα αγωνιστική σεζόν με διαφοροποιήσεις σε ρόλους κλειδιά, ώστε να καταφέρει να επιστρέψει στους τίτλους.

Δεκαπέντε χρόνια χωρίς πρωτάθλημα για έναν κολοσσό όπως η Scuderia Ferrari είναι πολλά και στη φετινή, νέα εποχή της με νέο πρόσωπο στο «τιμόνι», φαίνεται πως αλλάζουν πολλά.

Η έλευση του Fred Vasseur σε ρόλο επικεφαλής αντί του Mattia Binotto, δείχνει να οδηγεί σε αλυσιδωτές αλλαγές. Πρώτα αποχώρησε ο Gino Rosato, πολύ ενεργό μέλος στην ομάδα αν και περιέργως είχε ασαφή θέση στο οργανόγραμμά της.

Παρότι οι Ιταλοί ακόμα τηρούν σιγή ιχθύος, διαρρέει πως υπάρχει μία καθοριστική αλλαγή, την οποία πολλοί περίμεναν εδώ και καιρό μετά τα πολλά περυσινά λάθη στη στρατηγική.

Έτσι λοιπόν, ο Inaki Rueda που ήταν υπεύθυνος σε αυτόν τον τομέα, αναμένεται να μη βρίσκεται πια στις πίστες. Δεν θα απολυθεί αλλά ο ρόλος του θα είναι πια στο εργοστάσιο, στο απομακρυσμένο κέντρο ελέγχου των λειτουργιών της ομάδας.

Αντί αυτού, πρώτο στρατηγικό βιολί στην πίστα θα είναι ο Ravin Jain, ένα παιδί-θαύμα που τα τελευταία χρόνια έχει ξεχωρίσει στο Maranello. Είναι 28 ετών, Βρετανός με Ινδική καταγωγή και ξεκίνησε κάνοντας την πρακτική του και έχει εντυπωσιάσει με τη δουλειά του. Τόσο που φέτος θα έχει τη μεγάλη ευκαιρία του.

Μένει να δούμε αν αυτή η αλλαγή προσώπου σε αυτό το τόσο νευραλγικό πόστο, θα βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων της Ferrari.

Διαβάστε περισσότερα