Με ένα συγκινητικό βίντεο, η Ford ανακοίνωσε τους «τίτλους τέλους» για το Fiesta. Το σουπερμίνι που λανσαρίστηκε το 1976 και μετρά περισσότερα από 22 εκατομμύρια μονάδες παγκοσμίως, θα περάσει στην ιστορία το προσεχές καλοκαίρι. Η παραγωγή του Fiesta θα σταματήσει στο εργοστάσιο της Κολωνίας τον Ιούνιο του 2023, έναν χρόνο νωρίτερα, από τον αρχικό προγραμματισμό.

To Fiesta ξεχώρισε για την οδική του συμπεριφορά και την ποιότητα κατασκευής, ενώ, οι κορυφαίες εκδόσεις ST αποτέλεσαν σημείο αναφοράς. Τα αυτοκίνητα που έχουν παραγγελθεί θα παραδοθούν κανονικά και οι παραγγελίες του θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι να εξαντληθεί η προγραμματισμένη του παραγωγή.

Το επόμενο κεφάλαιο στην παρουσία της Ford στην Ευρώπη θα είναι ηλεκτρικό, καθώς θα λανσαριστούν αρκετά μοντέλα μηδενικών ρύπων στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας με το Volkswagen Group. Η Ford θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα ΜΕΒ του γερμανικού ομίλου για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το πρώτο ηλεκτρικό Ford που θα κάνει χρήση της ΜΕΒ είναι ένα ηλεκτρικό crossover, το οποίο θα κατασκευάζεται από το 2023 στην Κολωνία. Πρόκειται για ένα μεσαίο crossover με πενταθέσιο εσωτερικό και αυτονομία έως 500 χιλιόμετρα.

Με βάση το μέγεθός του είναι δύσκολο να λάβει το όνομα Fiesta, το οποίο ταιριάζει περισσότερο στο Puma (εμφανίζεται στο τέλος του βίντεο). Η ηλεκτρική έκδοση του Puma θα κατασκευάζεται από το 2024 στη Ρουμανία, ενώ το ίδιο έτος θα αρχίσει στην Κολωνία η παραγωγή ενός σπορ ηλεκτρικού crossover.

Διαβάστε ακόμη: