Το Ford Fiesta ανανεώθηκε και τώρα ξεκίνησε η διάθεσή του μέσα από το εμπορικό δίκτυο της εταιρίας. Μαζί με την αρχή της εμπορικής του πορείας η Ford ανακοινώνει και τις τιμές στις οποίες θα διατίθεται πλέον το μοντέλο.

Η ανανέωση του Ford Fiesta έφερε μικρές αλλαγές στη σχεδίαση αλλά και προσθήκες στον εξοπλισμό. Έτσι, πλέον τα φωτιστικά σώματα έχουν Matrix LED προβολείς με Glare-Free High Beam, προσαρμοζόμενη οθόνη 12.3 ιντσών και το σύστημα Wrong-Way Alert.

Τα επίπεδα εξοπλισμού στα οποία θα είναι διαθέσιμο το ανανεωμένο Fiesta είναι τα Titanium, Titanium X, Active, Active X, ST-Line και ST-Line X, ενώ στην κορυφή υπάρχουν οι εκδόσεις ST2 και ST3, δηλαδή οι δύο ταχύτερες υλοποιήσεις του Fiesta που προέρχονται από την Ford Performance.

Στο φρεσκαρισμένο Fiesta η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τρεις επιλογές βενζίνης.  Οι δύο πρώτες είναι ο γνώριμος τρικύλινδρος Eco Boost της εταιρίας, ο οποίος πλέον ονομάζεται Eco Boost Hybrid. Το Hybrid μπαίνει επειδή πλέον ο κινητήρας βενζίνης συνοδεύεται από ήπια υβριδικό σύνολο.

Με την προσθήκη του ηλεκτρικού τμήματος η απόδοση του συνόλου είναι στους 125 και τους 155 ίππους. Το σύνολο των 125 ίππων συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή προαιρετικά με αυτόματο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων (Powershift). Εκείνο των 155 ίππων συνδυάζεται αποκλειστικά με το χειροκίνητο κιβώτιο των 6 σχέσεων.

Η κορυφαία έκδοση είναι ο 1.5 λίτρων EcoBoost με 200 ίππους και 320 Nm ροπής, το οποίο διατίθεται με τρίθυρο αλλά και πεντάθυρο αμάξωμα. Η διαδικασία της επιτάχυνσης από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα διαρκεί 6.5 δευτερόλεπτα, ενώ η βελόνα του κοντέρ συνεχίζει να ανεβαίνει μέχρι και τα 230 χλμ./ώρα.

Οι τιμές του ανανεωμένου Ford Fiesta ξεκινούν από τα 18.496 ευρώ και για την κορυφαία έκδοση ST3 φτάνει μέχρι τα 28.011 ευρώ.