Σίγουρα το Fiesta δεν έχει χάσει το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού, ωστόσο θέλησε να επανέλθει στο προσκήνιο.

Για τον λόγο αυτόν η εταιρία με το μπλε οβάλ έμβλημα προχώρησε σε ανανέωση ολόκληρης της γκάμας (Trend, Titanium, ST-Line, Active, ST και Van) του Fiesta, για να το διατηρήσει φρέσκο. Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι το Fiesta έβδομης γενιάς έκανε πρεμιέρα το 2017, ενώ το 2020 έλαβε ορισμένες αναβαθμίσεις.

Οι τελευταίες αλλαγές αφορούν στους στάνταρ πλέον led προβολείς που άλλαξαν ελάχιστα σχήμα, τους προαιρετικούς led Μatrix προβολείς, το διαφοροποιημένο εμπρός προφυλακτήρα με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στα κάτω άκρα του, ενώ αυξήθηκαν και οι διαστάσεις στη γρίλια της μάσκας που ενσωματώνει το έμβλημα της Ford.

Επτά είναι συνολικά τα σχέδια των ζαντών (έως 18 ιντσών), στην παλέτα του αμαξώματος προστέθηκαν δύο αποχρώσεις, η “Boundless Blue” και η “Beautiful Berry”. Tα πίσω φωτιστικά σώματα προαιρετικά είναι τεχνολογίας led, ενώ έγιναν πιο σκουρόχρωμα.

Σειρά αναβαθμίσεων δέχτηκε και η κορυφαία ST έκδοση του Fiesta. Το δημοφιλές μικρό hothatch μπορεί πλέον να βαφτεί με τη φανταχτερή πράσινη απόχρωση ονόματι “Mean Green”, την οποία εγκαινίασε το Puma ST.

Στάνταρ είναι οι τροχοί των 17 ιντσών και προαιρετικοί οι σκουρόχρωμοι των 18 ιντσών. Σημειώστε ακόμα ότι απέκτησε νέα μπάκετ καθίσματα με ενισχυμένη πλευρική στήριξη, ενιαία προσκέφαλα και κόκκινες ραφές, το τιμόνι έχει επίπεδη βάση και το ταμπλό διακοσμείται με υλικό τύπου carbon. Το bodykit παραμένει επιθετικότερο, ενώ στο πίσω τμήμα συναντάμε διπλή εξάτμιση, αεροτομή οροφή, διαχύτη και το λογότυπο ST.

Στο πόστο του κάτω από το εμπρός καπό παραμένει ο ισχυρός τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.5 EcoBoost, ο οποίος εξακολουθεί να αποδίδει 200 ίππους, ωστόσο η ροπή του αυξήθηκε 10% και πλέον αποδίδει 320 Nm. Συνεργάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, το οποίο μεταδίδει την κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Για τους λάτρεις των επιδόσεων να πούμε ότι το ανανεωμένο Fiesta ST μπορεί να επιταχύνει από 0 σε 100 χλμ./ώρα εντός 6,5 δευτ. και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 230 χλμ./ώρα. Παραμένει “fun to drive” ειδικά με το πρόγραμμα οδήγησης Track (υπάρχουν επίσης τα Normal και Sport), το οποίο όταν επιλεγεί απενεργοποιεί το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης και αλλάζει το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου σταθερότητας. Στα έξτρα ανήκει το μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Quaife για καλύτερο χειρισμό του οχήματος στις στροφές.

Για τις υπόλοιπες εκδόσεις του Fiesta υπάρχει ο γνωστός τρικύλινδρος «χιλιάρης» EcoBoost βενζινοκινητήρας των 100, 125 και 155 ίππων, το έργο του οποίου υποβοηθάει ήπιο υβριδικό σύστημα 48 Volt. Οι δύο πιο ισχυρές εκδόσεις του μπορούν να συνδυαστούν όχι μόνο με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων αλλά και με αυτόματο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

Οι παραδόσεις των ανανεωμένων Fiesta θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2022.