Επένδυση 300 εκατ. δολαρίων ετοιμάζει να κάνει η Ford στο εργοστάσιο που διαθέτει στην Κραϊόβα της Ρουμανίας.

Ο λόγος είναι η ανάπτυξη μιας νέας γραμμής παραγωγής για την κατασκευή ενός νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου το 2023, που θα δει το φως της δημοσιότητας το 2024.

Οι πληροφορίες αναφέρουν για ένα ελαφρύ επαγγελματικό, αμιγώς ηλεκτρικό, όχημα, το πρώτο ηλεκτρικό που θα εξέλθει από τη γραμμή παραγωγής της Ford στη Ρουμανία.

Το οποίο, όμως, θα έχει τις βάσεις για να αναπτυχθεί ως και καθαρά επιβατικό αυτοκίνητο με θέσεις για 5 επιβάτες σε γραμμή crossover, αποκλειστικά για την αγορά της Ευρώπης.

Σήμερα το εργοστάσιο της Ford στη Ρουμανία συναρμολογεί τους βραβευμένους 3κύλινδρους βενζινοκινητήρες EcoBoost ενός λίτρου (που τοποθετούνται στα Fiesta, Focus, EcoSport, Puma) και κατασκευάζει τα μοντέλα EcoSport και Pumamild – hybrid από το 2019.

To εργοστάσιο στη Ρουμανία θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Ford καθώς έχει ήδη δεσμευτεί ότι το 2030 όλα τα μοντέλα της θα είναι ηλεκτρικά.

Και το εργοστάσιο της Ρουμανίας θα είναι από τους βασικούς τροφοδότες αυτοκινήτων για την αγορά της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο αυτό θα δούμε και νέα μοντέλα allelectric με νέες ονομασίες που θα αποτελέσουν το παράθυρο στη νέα αυτή εποχή της Ford.

Και το νέο παράθυρο θα ανοίξει το 2030 όπου η Ford θα αρχίσει να γυρίζει σελίδα στην ιστορία της. Όμως μέχρι να ανοίξει θα υπάρξει μια άλλη χρονιά –ορόσημο– για τη Ford.

Είναι το 2025 καθώς το 2025 όλα τα μοντέλα της θα έχουν ακολουθήσει τον δρόμο του εξηλεκτρισμού, τόσο με hybrid εκδόσεις, όσο και με plug – in hybrid, καθώς και αμιγώς ηλεκτρικά.

Να σημειωθεί ότι από το 2008 που η Ford απέκτησε το εργοστάσιο στη Ρουμανία από την G.M. οι επενδύσεις έχουν ξεπεράσει τα 2 δισ. δολάρια ενώ έχουν τοποθετηθεί περισσότερα από 600 ρομπότ με το δυναμικό να ξεπερνάει τα 6.000 άτομα.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.