Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, κάλεσε την κυβέρνηση «να πάρει πίσω τη «νομική κακοτεχνία», όπως την αποκάλεσε, για το κόμμα Κασιδιάρη.

Ο κ. Φίλης, μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100.3, ζήτησε από την κυβέρνηση να επαναφέρει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εργαλειοποιεί την αναγκαία παρεμπόδιση της Χρυσής Αυγής».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «ο πόλεμος στο ναζισμό ηνία αναγκαίος, άλλα δεν μπορεί να γίνεται με κάμψη της νομιμότητας. Πρέπει να κοπούν τα πόδια της ΧΑ, άλλα με συνταγματικά νόμιμο τρόπο».

Γεροβασίλη: Ύστατη έκκληση στην κυβέρνηση για σοβαρότητα και ψήφιση της τροπολογίας που καταθέσαμε

Νωρίτερα, η βουλευτής και γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, δήλωσε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» για τη ρύθμιση για το κόμμα Κασιδιάρη:

«Καλούμε σήμερα την κυβέρνηση να πάμε στη νομοθετική ρύθμιση που καταθέσαμε συμβιβαστικά και αποτελεί πρόταση των κ. Αλιβιζάτου και κ. Κοντιάδη-Ύστατη έκκληση για σοβαρότητα».

Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση νομοθετεί η δικαιοσύνη αποφασίζει. Εμείς ζητήσαμε εξαρχής και εξακολουθούμε να ζητάμε καλύτερη νομοθετική ρύθμιση. Δεν πρόκειται να συναινέσουμε στον δρόμο που επέλεξε η κυβέρνηση γιατί ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Υπάρχουν μέσα τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθούν χωρίς να παραβιάζουν το σύνταγμα και να χειραγωγούν τη δικαιοσύνη. Η δημοκρατία οφείλει πρώτα από όλα να προασπίσει τον εαυτό της, τη διάκριση των εξουσιών. Οποιαδήποτε παραβίαση, όποτε είναι βολικό, τροφοδοτει την ακροδεξιά και όλες τις αντιθεσμικές συμπεριφορές. Δείτε σήμερα πού είμαστε. Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος. Έμειναν δέκα μέλη. Γίνεται η διαδικασία με δέκα μέλη; Όχι. Θα περιμένουμε και νέα αντιθεσμική κίνηση; Η κυβέρνηση λοιπόν δημιουργεί αδιέξοδα και παράλληλα αρνείται πεισματικά να υποχωρήσει. Καλούμε σήμερα την κυβέρνηση να πάμε στη νομοθετική ρύθμιση που καταθέσαμε συμβιβαστικά και αποτελεί πρόταση των κ. Αλιβιζάτου και κ. Κοντιάδη».

Ακόμη, η κυρία Γεραβασίλη σημείωσε: «Το ζητούμενο σήμερα είναι να ανακοπεί η πορεία προς τη βουλή της εγκληματικής συμμορίας. Η άνοδος της ακροδεξιάς αντιμετωπίζεται με πολιτικές που δεν παράγουν ανισότητες, φτώχεια, φόβο και απομόνωση. Αυτή είναι και η ουσία της εκλογικής μας μάχης. Να απαλλαγούμε από τέτοιες πολιτικές».

Διαβάστε περισσότερα