search

MAIN STREET

Fidelity Investments: Στοιχηματίζει στο μέλλον των κρυπτονομισμάτων

Ο χρηματοοικονομικός κολοσσός είπε ότι σχεδίαζε να έχει 500 άτομα που θα εργάζονται στην επιχείρηση Digital Assets μέχρι το τέλος Μαρτίου 2023.

Fidelity Investments: Στοιχηματίζει στο μέλλον των κρυπτονομισμάτων

Μετά από ζημίες τρισεκατομμυρίων δολαρίων και κύματα εταιρικών χρεοκοπιών και απάτης, ο κλάδος των κρυπτονομισμάτων μοιάζει με μια ολοένα και πιο τοξική κατηγορία περιουσιακών στοιχείων. Η Fidelity Investments στοιχηματίζει ότι έχει μέλλον και αναλύει τα επόμενα βήματά της.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η Fidelity επέκτεινε σταθερά τα “κρυπτο-προϊόντα” της. Ο χρηματοοικονομικός κολοσσός ξεκίνησε μια υπηρεσία για να προσφέρει Bitcoin σε προγράμματα 401(k) που διαχειρίζεται. Αναβάθμισε την πλατφόρμα της για θεσμικούς πελάτες, προσθέτοντας διακανονισμό σε πραγματικό χρόνο και συναλλαγές Ethereum. Από τα τέλη Οκτωβρίου, η Fidelity είπε ότι σχεδίαζε να έχει 500 άτομα που θα εργάζονται στην επιχείρηση Digital Assets μέχρι το τέλος Μαρτίου 2023. Ο ιστότοπός της αναφέρει 28 ανοιχτές θέσεις με «ψηφιακά στοιχεία» στην περιγραφή της θέσης εργασίας.

Η νέα ομάδα που θα συγκροτηθεί μπορεί να βοηθήσει τη Fidelity να πετύχει έναν άλλο στόχο: να φέρει τον χώρο των “crypto” στους 40 εκατομμύρια μεμονωμένους επενδυτές της. Η εταιρεία τον Νοέμβριο άνοιξε μια λίστα αναμονής για τους πελάτες να ανταλλάσσουν Bitcoin και Ether χωρίς προμήθεια, ξεκινώντας «με μόλις 1 $».

“Φούσκα” επικών διαστάσεων

Το συγκυρία, της Fidelity, φυσικά, δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη. Η κατηγορία των “Crypto” πέρασε τον περασμένο χρόνο πηγαίνοντας από μια τεχνολογία του μέλλοντος σε μια φούσκα επικών διαστάσεων. Περισσότερα από 2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε συμβολική αγοραία αξία έχουν χαθεί καθώς οι τιμές κατέρρευσαν.

Οι χρεοκοπίες εταιρειών κρυπτογράφησης έχουν εξαπλωθεί σε μεγάλο βαθμό. Λίγες ημέρες αφότου η Fidelity άνοιξε τη λίστα αναμονής της για διαπραγμάτευση, εμφανίστηκε το σκάνδαλο της FTX. Ο ιδρυτής της FTX, Sam Bankman-Fried, αντιμετωπίζει φυλάκιση δεκάδων ετών εάν καταδικαστεί για τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί, ωστόσο, ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν διέπραξε εν γνώσει του κανένα έγκλημα.

Ο κλάδος προσπαθεί να αντικρούσει την άποψη ότι έχει αποδειχθεί καλός μόνο για ένα πράγμα: τις απάτες. Οι νομοθέτες ζητούν αυστηρή προστασία των καταναλωτών. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεσμεύεται να κάνει περισσότερες ενέργειες κατά των εταιρειών κρυπτογράφησης που συλλαμβάνονται να παραβιάζουν τους κανόνες του χρηματοπιστωτικού κλάδου.

Οι επενδύσεις

Γιατί, λοιπόν, η Fidelity θέλει να μπει ακόμη πιο… “βαθιά” σε αυτό το χάος; Σίγουρα δεν χρειάζεται ώθηση από την κρυπτογράφηση. Η εταιρεία ανέφερε έσοδα 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021 με λειτουργικά έσοδα 8,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Επίβλεψη περιουσιακών στοιχείων ύψους 9,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων 3,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων υπό διαχείριση, στις 30 Σεπτεμβρίου.

Καμία άλλη εταιρεία του χρηματοπιστωτικού κλάδου δεν έχει μεγαλύτερο τομέα συνταξιοδοτικών προϊόντων, διαχειριζόμενη 40,7 εκατομμύρια λογαριασμούς ταμιευτηρίου όπως οι 401(k). Και δεν υπάρχει μεγαλύτερος παίκτης σε ενεργά διαχειριζόμενα κεφάλαια – η βασική δραστηριότητα της Fidelity από τότε που ιδρύθηκε από τον παππού της Διευθύνουσας Συμβούλου Άμπι Τζόνσον το 1946. «Ένα σημαντικό μέρος των πελατών του Fidelity ενδιαφέρονται ήδη και είναι κάτοχοι προϊόντων crypto», είπε μια εκπρόσωπος της εταιρείας προσθέτοντας ότι η Fidelity τους παρέχει εργαλεία για να «υποστηρίξει την επιλογή τους».

Διαβάστε ακόμη: