search

MAIN STREET

Η Fidelity μπαίνει επισήμως στην λιανική αγορά επενδυτικών προϊόντων της Κίνας

Η Fidelity International έλαβε την έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές της Κίνας για επιχειρηματική δραστηριότητα  στον κλάδο των αμοιβαίων κεφαλαίων της Κίνας.

Fidelity International

Η Fidelity International έλαβε την έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές της Κίνας για επιχειρηματική δραστηριότητα  στον κλάδο των αμοιβαίων κεφαλαίων της Κίνας, η αξία του οποίου ανέρχεται σε περίπου $3,7 τρισεκατομμύρια.

Η Ρυθμιστική Επιτροπή Κινητών Αξιών της Κίνας (China Securities Regulatory Commission) χορήγησε άδεια που επιτρέπει στην εταιρεία να προσφέρει επενδυτικά προϊόντα και λύσεις σε πελάτες λιανικής και υπηρεσίες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων σε θεσμικούς πελάτες στην Κίνα, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση την Παρασκευή.

«Στοχεύουμε να δημιουργήσουμε μια διαφοροποιημένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με ισχυρό αποτύπωμα στις συντάξεις και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων στην Κίνα», δήλωσε η Helen Huang, γενική διευθύντρια στη μονάδα κεφαλαίων FIL Fund Management (China) Company.

Η Fidelity International έγινε ο τρίτος παγκόσμιος διαχειριστής κεφαλαίων που ιδρύει τοπική μονάδα κεφαλαίων λιανικής με πλήρη ιδιοκτησία.

Σημειώνεται ότι η απόφαση της Κινεζικής ρυθμιστικής αρχής (China Securities Regulatory Commission) έρχεται μόλις δύο εβδομάδες μετά την απόφαση για την ίδια άδεια προς την αμερικανική εταιρεία διαχείρισης Neuberger Berman. Σύμφωνα με το Reuters αντίστοιχη άδεια έχει εξασφαλίσει από τον Ιούνιο του 2021 η BlackRock.

Η Fidelity προσφέρει επενδυτικές λύσεις και υπηρεσίες συνεργαζόμενη με ενδιάμεσους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων συνταξιοδοτικών ταμείων, κρατικών επενδυτικών ταμείων, τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών.

Το φάσμα των λύσεων και υπηρεσιών που προσφέρει αφορά σε όλες τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων με στόχο να απαντώνται οι ποικίλες και εξελισσόμενες επενδυτικές ανάγκες των δυνητικών πελατών. Μεταξύ άλλων το μείγμα των προϊόντων της περιλαμβάνει μετοχές, ομόλογα, πολλαπλά περιουσιακά στοιχεία και ακίνητα.

Οι στρατηγικές της περιλαμβάνουν ενεργητική, παθητική, συστηματική και βασισμένη σε συγκεκριμένους παράγοντες διαχείριση ανάλογα με το εκάστοτε επενδυτικό προφίλ, καθώς και συγκεκριμένες βιώσιμες στρατηγικές.

Διαβάστε ακόμη: